لطفا نظر خود را در رابطه با وبسایت وارد کنید! (اختیاری)

فهرست مطالب

شبکه بلاکچین بیت کوین چیست؟

شبکه بلاکچین بیت کوین چیست؟

در سال‌های اخیر شاید کمتر کسی باشد که نام بیت کوین را نشنیده باشد. در حال حاضر هم افراد زیادی از طریق خرید و فروش بیت کوین به درآمد قابل توجهی رسیده‌اند. اما اغلب افراد در مورد بلاکچین بیت کوین و شبکه بیت کوین اطلاعات کاملی ندارند و فقط چیزهایی به صورت جسته و گریخته می‌دانند. این در حالی است که داشتن اطلاعات کافی در مورد مفاهیم اصلی بیت کوین نه تنها به شما در شناخت بیشتر این رمزارز محبوب کمک خواهد کرد.

ایده فناوری بلاکچین در سال ۱۹۹۱ توسط استوارت هابر (Stuart Haber) و دبلیو اسکات استورنتا (W. Scott Stornetta) در مقاله‌ای با عنوان «چگونه یک سند دیجیتالی را زمان بندی کنیم» معرفی شد. در این مقاله آنها چگونگی استفاده از یک زنجیره پیوسته از برچسب زمانی یا همان شناسه تاریخی را برای ثبت اطلاعات به صورت امن توضیح دادند. در سال ۱۹۹۲، هابر و استورنتا برای افزایش کارایی بلاکچین و امکان جمع آوری اسناد بیشتر در یک بلاک، ایده خود را با فناوری درخت مرکل ترکیب کردند.

تا اینکه ساتوشی ناکاموتو پروتکل بیت کوین را در سال ۲۰۰۸ برای اولین بار با انتشار وایت پیپر بیت کوین به دنیا معرفی کرد. اولین بلاک (Genesis Block) توسط خود ناکاموتو ایجاد شد. سایر بلاک‌ها هم از آن استخراج و به بلاک‌‎های قبلی متصل شدند تا زنجیره‌ بزرگی از بلاک‌های حاوی اطلاعات و تراکنش‌های مختلف ایجاد شود. با ظهور فناوری بیت کوین، بلاکچین اولین کاربرد واقعی خود را پیدا کرد و می‌توان گفت این فناوری به طور جدی توجه همگان را به خود جلب کرد. به طوری که برخی افراد به اشتباه گمان می‌کنند که بیت کوین و بلاکچین یک چیز است!

بلاکچین (Blockchain) از دو واژه Block به معنای بلاک و Chain به معنای زنجیره تشکیل شده است. این فناوری زنجیره‌ای از بلاک‌ها است. بلاکچین بیت کوین به داده‌های ذخیره شده در بلاک‌های اطلاعاتی اشاره دارد که در یک زنجیره دائمی به هم مرتبط می‌شوند. هر بلاک مجموعه‌ای از تراکنش‌های بیت کوین در یک دوره زمانی خاص است. هر بلاک جدید به بلاک‌های قبلی متصل می‌شود و این اتصال هرگونه تغییر را در شبکه غیرممکن می‌کند. در نتیجه زنجیره‌ای از بلاک‌ها تشکیل می‌شود که باعث پیدایش blockchain می‌شود.

امنیت بلاک چین بیت کوین

به طور کلی، بلاک چین بیت کوین از هش رمزگذاری به منظور ایمن‌سازی داده‌ها کمک می‌گیرد و غالبا بر الگوریتم SHA256 برای چنین کاری تکیه می‌زند. به بیان دیگر، کلیه اطلاعات نظیر آدرس فرستنده یا همان کلید عمومی، آدرس گیرنده، تراکنش و در نهایت جزئیات کلید خصوصی از طریق الگوریتم SHA256 منتقل می‌گردد.

این اطلاعات رمزگذاری شده که در میان کاربران بلاک چین بیت کوین به رمزگذاری هش معروف است به نودهای موجود در سرتاسر جهان منتقل شده و پس از تائید، زنجیره بلوکی جدید اضافه می‌شود.

بلاک‌ها در بلاک چین بیت کوین نقش اساسی را ایفا می‌کنند و در واقع هر زنجیره در فضای بلاک چین بیت کوین از همین بلاک‌ها شکل گرفته است و آن‌ها حاوی کلیه اطلاعات مرتبط با یک تراکنش هستند.

ناگفته نماند که هر بلاک دارای یک nonce و هش منحصربه‌فرد است که نه تنها به صورت خطی ذخیره می‌شود، بلکه از نظر زمانی نیز همواره در انتهای بلاک چین قرار دارد که چنین امری، این مزیت اصلی و اساسی را با خود به همراه دارد که با افزایش تعداد زنجیره‌ها، بازگشت به عقب، دستکاری یا مختل کردن این زنجیره‌ها به عملی غیرممکن تبدیل می‌شود.

اصلی‌ترین تفاوت بلاک چین و بیت کوین

بلاک چین در واقع یک پایگاه داده بوده که وظیفه اداره و پردازش تراکنش‌های ارزهای دیجیتالی را برعهده دارد و این در حالی است که خود بیت کوین یک ارز دیجیتالی است.

انتقال بیت کوین به معنای انتقال یک رمزارز است و این انتقال بایستی حتما در بستر یک بلاک چین صورت گیرد؛ چراکه این بلاک چین است که وظیفه انتقال اطلاعات اختصاصی، دارایی‌های دیجیتال، حق مالکیت و مواردی نظیر موارد گفته شده را برعهده دارد.

یکی از اصلی‌ترین دلایل روی آوردن مردم به سمت ارزهای دیجیتالی، کسب اعتماد آن‌ها از سوی شبکه‌های بلاک چینی نظیر بلاک چین بیت کوین است و این امر برای تمامی کاربران دنیای کریپتوکارنسی به یک اصل مسلم درآمده است که با توجه به پیچیدگی‌های بلاک چین بیت کوین، عملا امکان هک آن وجود ندارد.

مراحل معامله بیت کوین بر بستر بلاکچین

1) ساخت و امضای معامله با استفاده از امضای دیجیتالی

2) ارسال درخواست معامله به نزدیک ترین نود (کامپیوترمتصل به شبکه بلاکچین) شبکه بیت کوین

3) تکثیر درخواست معامله در شبکه و تایید آن به محض رسیدن به نزدیک‌ترین نود

4) هر 10 دقیقه یک بار، معاملات تایید می‌شوند.

نقش ماینر در بلاکچین بیت کوین

ماینر در شبکه بیت کوین نقش بسیار مهمی دارد. ماینر بیت کوین به دستگاه‌های مخصوص استخراج بیت کوین گفته می‌شود که سرعت پردازش بسیار بالایی دارند. وظیفه ماینرها بررسی و تایید معاملات قبلی و ایجاد بلاک جدید است. در واقع ماینرها در بلاکچین بیت کوین با یکدیگر رقابت می‌کنند تا معاملات را حل کرده و یک بلاک جدید ایجاد کنند. به این فرآیند، استخراج یا ماینینگ گفته می‌شود. ماینرها در ازای این کار، از شبکه پاداش دریافت می‌کنند.

در سال‌های ابتدایی ظهور بیت کوین، تعداد ماینرها زیاد نبود، اما با بیشتر شدن قیمت بیت کوین دستگاه‌های استخراج بیشتری با هدف کسب پاداش به شبکه متصل شدند و رقابت شدیدتر شد. با افزایش رقابت بین ماینرها، سختی شبکه بیت‌کوین هم افزایش پیدا می‌کند و بالا رفتن سختی شبکه، باعث خواهد شد تا بلاکچین در برابر حملات مخرب هکرها ایمن‌تر باشد.

اگر برای شما هم این سوال مطرح شده است که افزایش تعداد ماینرها چگونه به امنیت شبکه بیت کوین کمک می‌کند؟ باید بگوییم هکرها برای نفوذ در بلاکچین بیت کوین به قدرت محاسباتی زیادی نیاز دارند. در واقع یک سیستم باید به قدری قدرتمند باشد که بتواند بیش از نیمی از قدرت هش شبکه را در اختیار بگیرد. با افزایش تعداد ماینرها، برای حفظ زمان لازم برای استخراج هر بلاک، سختی شبکه نیز افزایش پیدا می‌کند تا فرایند استخراج دشوارتر شود. بنابراین در اختیار گرفتن کنترل بیش از نیمی از قدرت شبکه، عملا غیرممکن می‌شود و شانس هکرها برای نفوذ به صفر می‌رسد.

مطالب مشابه

سوالات متدوال

نظرات

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *