فهرست مطالب
برای خرید بیت کوین، سرمایهگذاری در این ارز دیجیتال یا معامله آن، در اولین قدم به کیف پول یا والت (Wallet) نیاز دارید.
برخلاف کیف پولهای بانکی و متمرکز، در دنیای ارزهای دیجیتالِ غیرمتمرکز، تمام مسئولیت حفاظت از داراییها (تأکید میکنم تمام مسئولیت) برعهده کیف پول و البته خودِ کاربر است؛ بههمیندلیل، پیداکردن کیف پول ایمن برای ذخیره بیت کوین از اهمیت ویژهای برخوردار است.
خبر خوش این است که بیت کوین اولین و برترین ارز دیجیتال بازار است و بیش از هر ارز دیجیتال دیگری برای آن کیف پول وجود دارد؛ بنابراین، کار چندان دشواری برای انتخاب کیف پول مطمئن نخواهید داشت.
خبر خوشحالکننده دیگر این است که نرمافزارهای کیف پول بیت کوین کاملاً رایگان هستند و بهراحتی میتوانید آنها را روی گوشی یا کامپیوتر خود نصب کنید. کیف پول نرمافزاریِ امن و معتبر برای بیت کوین کم نیست؛ اما اگر امنیت بیشتری میخواهید، میتوانید با پرداخت هزینه کیف پول سختافزاری (فیزیکی) تهیه کنید.
کیف پول چیست؟
کیف پول بیت کوین و به طور کلی والت ارز دیجیتال، محل ذخیرهسازی کلیدهای مربوط به رمز ارزهای کاربران (در ادامه بیشتر درباره مفهوم کلید صحبت میکنیم) محسوب میشوند. برای درک بهتر، یک ماشین وندینگ در مکانی عمومی را در نظر بگیرید. هر فرد قادر به ارسال پول درون دستگاه است، اما تنها افراد دارای کلید ماشین قادر به بیرون آوردن پولها خواهند بود.
یک کیف پول بیت کوین یک نرم افزار، پلتفرم آنلاین یا دستگاهی سخت افزاری برای نگهداری کلیدهای مورد استفاده توسط کاربر به منظور ارسال و دریافت توکنهای رمز نگاری شده بر بستر بلاک چینهای مختلف است. یک والت صرفا کلیدهای عمومی و خصوصی کاربر را ذخیره میکند. به واسطه آنها، کیف پول با دفتر کل مربوط به بلاک چین ارز دیجیتال مورد نظر تعامل برقرار میکند. امکان مشاهده موجودی خود، کاربرد دیگر یک والت Bitcoin است.
دفترهای کل مربوط به بلاک چینهای گوناگون در تمامی نودهای شبکه آپدیت میشوند. این نحوه کار بلاک چین بوده و توزیعشدگی و غیر متمرکز بودن این فناوری را تشریح میکند. به عبارتی یک سیستم مرکزی وجود نداشته و نسخهای از کل اطلاعات روی تمامی نودهای شبکه وجود دارد. برای جلوگیری از بروز ناسازگاری در اطلاعات، تمامی نودها به صورت همزمان آپدیت میشوند. یک کیف پول بیت کوین، داخل خود این رمز ارز را نگه نداشته و تنها سابقه تراکنشها را ذخیره میکند.
در نظر داشته باشید دفتر کل، تعریفی متفاوت از پایگاه داده یا همان دیتابیس به شمار میرود. در دنیای بلاک چین به جای دیتابیس، از کلمه عبارت دفتر کل استفاده میکنیم. همچنین منظور از یک نود، کامپیوتری متصل به شبکه بلاک چین با هدف حفظ و نگهداری از آن است.
برخلاف یک کیف پول عادی که برای نگهداری پولهای کاغذی استفاده میکنید، والت های بیت کوین به همان روش حسابهای کاربری در پیپال برای نگهداری موجودی کاربران، عمل نمیکنند. این مهمترین تفاوت بین کیف پول های رمز ارز نظیر والت بیت کوین و سایر اکانتهای آنلاین مخصوص ذخیرهسازی ارزهای فیات مثل دلار و تومان است.
کیف پولهای مناسب بیت کوین
درحالحاضر، کیف پولهای زیر بهترین گزینههای موجود برای ذخیره بیت کوین هستند:
- کیف پول Trust Wallet (موبایل): بهترین گزینه برای تازهکارها
- کیف پول Ledger (سختافزاری): امنترین گزینه
- کیف پول Trezor (سختافزاری)
- کیف پول Mycelium (موبایل)
- کیف پول BlueWallet (موبایل)
- کیف پول Electrum (دسکتاپ و موبایل): بهترین گزینه برای حرفهایها
- کیف پول Exodus (دسکتاپ و موبایل)
- کیف پول Bitcoin Wallet (موبایل)
- کیف پول Blockchain.com (تحتوب)
میزان شناخت کاربر از کیف پولها
اگر کاربر باتجربهای در بازار ارزهای دیجیتال باشید یا کاملاً تازه کار، انتخابهای متفاوتی پیش روی شما وجود دارد. کاربران باتجربه ترجیح میدهند امکانات بیشتری برای شخصی سازی تراکنشها و غیره داشته باشند اما برای کاربر تازه کار، امنیت و سادگی فضای کیف پول مهمتر است.
قوانین و مقررات کیف پول
میزان کنترل کاربر روی دارایی بیت کوین، امکان راه اندازی نود(Node) کامل برای تایید تراکنشها، متن باز بودن کد کیف پول و امکان استفاده از طریق چند پلتفرم (هم دسکتاپ و هم موبایل)، حریم خصوصی و کارمزد کیف پول از جمله نکاتی است که کاربر هنگام انتخاب بهترین کیف پول بیت کوین باید به آن دقت کند.
برای مثال، کیف پولهای موبایلی معمولاً امکان راه اندازی نود(Node) کامل را ندارند؛ اما به کاربر اجازه میدهند تا میزان کارمزد تراکنش را خودش مشخص کند.
ویژگیهای مهم دیگر کیف پول های بیت کوین
بسته به نیازها و روش معاملاتتان، شما ممکن است نیازهای خاصی در مورد کیف پول بیت کوین خودتان داشته باشید. برای مثال، اگر نگران هک کیف پول هستید و احتمال میدهید کسی به کیفهای شما دسترسی پیدا کند، به یک کیف پول با امکان تایید دو عاملی نیاز دارید.
این ویژگی، انجام هر تراکنش از طریق کیف پولتان را به شما ایمیل یا پیامک و از شما تایید نهایی درخواست میکند. یعنی اگر کسی به کیف پول شما دسترسی پیدا کرد هم بدون تایید نهایی تراکنش از سمت شما نمیتواند تراکنشی انجام دهد.
پشتیبانی از آدرسهای Bech32، Legacy، SegWit و شبکهی لایتنینگ نیز از جمله مشخصاتی هستند که میتوانید هنگام انتخاب کیف پول در نظر بگیرید.
نظرات