لطفا نظر خود را در رابطه با وبسایت وارد کنید! (اختیاری)

فهرست مطالب

در یک نگاه کلی به ارز دیجیتال ترون و تاریخچه آن در می‌یابیم این پروژه یک پلتفرم دیجیتال غیرمتمرکز است. مانند اکثر پروژه‌های دیگر دنیای کریپتوکارنسی بر بستر بلاک چین متولد شد و رمز ارز بومی خود را دارد. ارزدیجیتال این شبکه Tronix یا TRX نام دارد. سال ۲۰۱۷ بود که این پروژه در سازمان غیرانتفاعی سنگاپور تأسیس شد. مهم‌ترین هدفی که برای این شبکه مطرح شده میزبانی یک سیستم سرگرمی جهانی برای به اشتراک گذاری مقرون به صرفه محتوای دیجیتال است؛ همین خرید ترون را جذاب‌تر می‌کند. اما ارز دیجیتال ترون چیست؟

این ارز و شبکه که در ابتدا عمدتاً در آسیا عرضه و معرفی شد اما کمی نگذشت که شهرتی جهانی پیدا کرد. با بررسی تاریخچه آن در می‌یابیم که در اوت ۲۰۲۱ بیش از ۵۰ میلیون حساب داشته است.

این پروژه جذاب با جوان جویای نامی به اسم جاستین سان (Justin Sun) به جهان معرفی شد و دفاتر ابتدایی آن در سنگاپور و سانفرانسیسکو بود. آقای سان علاوه‌بر بنیاد این ارز، مدیر عامل BitTorrent نیز هست. او دوبار جایز “۳۰-Under-30” فوربس را دریافت کرد.

پیشینه تجاری Sun موفق به جلب توجه و علاقه اولیه سرمایه‌گذارانی از جمله تانگ بینسن (Tang Binsen)، بنیانگذار کلش آف کینگز (Clash of Kings) و مدیرعامل استارت آپ اشتراک دوچرخه OFO، دای وی (Dai Wei) و دیگران شد.

هدف از ساخت ارز دیجیتال ترون چه بود؟

ترون دارای یک شبکه‌ اینترنت غیرمتمرکز است که سازنده تلاش زیادی برای دستیابی به آن نموده است. هدف از ایجاد این ارز دیجیتال نیز معرفی این اینترنت غیرمتمرکز می‌باشد. ساختار این شبکه به یک شبکه‌ جهانی غیرمتمرکز برای به اشتراک‌گذاری رایگان مطالب در حوزه‌ سرگرمی تبدیل شده است. این صنعت در همین شرایط ارزش ۱ تریلیون دلاری را در جهان دارا می‌باشد. شبکه‌ ترون به قدری قدرتمند است که به راحتی می‌توانید آن را با ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم مقایسه نمایید. با توجه به ادعای سازنده مبنی بر پیشرفت چشم‌گیر ترون در سال‌های آینده، به نظر می‌رسد آقای سان و رفقا به دنبال داشتن بزرگ‌ترین ارز دیجیتال در جهان هستند.

نحوه عملکرد ترون

ترون سعی دارد تا با حذف حضور واسطه‌ها، ارائه کنندگان مطالب دیجیتالی و استفاده کنندگان از این مطالب را به هم نزدیک‌تر کند. این اقدام منجر به کاهش هزینه‌ها برای مصرف کنندگان و بهبود سرعت و سهولت جمع آوری مطالب از تولیدکنندگان می‌شود، که برای هر دو سمت معامله برد-برد است.

شرکت‌های شخص ثالث سنتی به صورت متمرکز عمل می‌کنند. در این شرکت‌ها، هنگامی که مصرف کنندگان به ارائه کنندگان سرگرمی نظیر نتفلیکس می‌پیوندند، هزینه‌های بیشتری پرداخت می‌کنند و این شرکت‌های واسطه سهم عمده‌ای از این پرداخت‌ها را برای خود نگه داشته و مقدار کمی به تولیدکنندگان مطالب اختصاص می‌دهند.

ترون با استفاده از شبکه بلاک چین، این مدل تجاری را بازسازی می‌کند. این شبکه مانند سیستم ذخیره سازی غیرمتمرکز و توزیع شده عمل می‌کند، که فرآیند به اشتراک گذاری داده‌ها را سریع و ارزان می‌کند. ترون با ایجاد فرصتی برای تولیدکنندگان مطالب برای میزبانی رسانه‌های سرگرمی دیجیتالی بر بستر بلاک چین خود، در صدد گرفتن جایگاه واسطه‌هایی نظیر نتفلیکس است. با این استراتژی، مخاطبان سراسر جهان می‌توانند هزینه دسترسی به محتوا را به طور مستقیم به تولیدکننده محتوا پرداخت کنند.

در این فرآیند، شبکه نیمه غیرمتمرکز و شفاف ترون و فناوری ذخیره سازی توزیع شده نیز با چالش مهمی در صنعت اشتراک گذاری سرگرمی مواجه است؛ چالش آنها تعداد عاملین کم ولی با قدرت و پرنفوذ است، که اشتراک گذاری جهانی محتوای دیجیتالی را تحت کنترل دارند.

Tron از مکانیزم اجماع گواه اثبات سهام خصوصی شده (dPOS) استفاده می‌کند؛ این الگوریتم اجازه تایید حدود ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه را می‌دهد و از قراردادهای هوشمندی که با زبان‌های برنامه نویسی جاوا، پایتون و غیره نوشته شده‌اند، پشتیبانی می‌کند. در مجموع، تنها ۲۷ نود مسئول تایید بلاک‌ها بر روی شبکه هستند و همین امر یکی از ایرادهایی است که به شبکه ترون گرفته می‌شود. این نودها توسط سیستم رای‌گیری کاربرانی که بیشترین مقدار TRX را در اختیار دارند، انتخاب می‌شوند. فعالان شبکه های غیرمتمرکز بیت کوین و اتریوم بیش از ۱۱۰۰۰ نود می باشد اما شبکه ای مانند ترون که ادعای غیرمتمرکز بودن را دارد تنها ۲۷ نود در شبکه فعال می‌باشند.

آیا ترون کلاهبرداری است؟

شبکه ترون سال‌هاست که در فضای کریپتوکارنسی اسم و رسمی برای خود ساخته اما گه گاهی شایعه‌هایی مبنی بر کلاهبرداری بودن این شبکه به گوش می‌خورد. شبکه ترون امنیت قابل قبولی دارد، اما این امنیت صد در صدی نیست و به عقیده کارشناسان امکان هک شبکه آن وجود دارد.

همچنین شبکه ترون به دلیل اینکه تا به حال میزبان چندین پروژه کریپتویی که بعدا هرمی از آب درآمده‌اند، بوده است، کمی از اعتبار خود را از دست داده. همیشه باید پیش از سرمایه گذاری روی هر ارزی – چه ترون چه بیت کوین و هر رمز ارز دیگر – به اندازه کافی تحقیق و بررسی کنید.

آینده ترون

ترون یکی از شبکه‌های بلاک چین آینده‌دار دنیا محسوب می‌شود و به همین خاطر ارز بومی آن یعنی ترونیکس (TRX) نیز طرفداران زیادی دارد. ارزش این ارز نیز به موفقیت شبکه آن بستگی دارد. در صورتی که ترون بتواند به تمامی اهداف خود برسد، ترونیکس نیز می‌تواند در کنار ارزهایی مثل اتر و بیت کوین به یکی از با ارزش‌ترین رمزارزهای بازار تبدیل شود.

به واسطه همکاری‌های متعدد با پروژه‌های نامداری از جمله سامسونگ، اُپرا، Swisscom، بیت تورنت و APENFT، ترون توانسته به اعتبار قابل توجهی نزد فعالان حوزه بلاک چین دست یابد.

علاوه بر این همکاری‌ها، توسعه بالغ بر ۶۰۰ برنامه غیرمتمرکز (Dapp) و کنار زدن EOS از جهت تعداد برنامه‌های توسعه یافته، احتمال درخشان بودن آینده ترون و TRX را افزایش می‌دهد. جالب است بدانید که Galaxy Store سامسونگ، پشتیبانی از برنامه‌های Tron را آغاز کرده است.

همچنین پیشبینی می‌شود که در سال آتی (۲۰۲۴)، ترون (TRX) در محدوده قیمتی ۰.۱۴ تا ۰.۱۷ دلار معامله شود. برخی تحلیلگران هم معتقدند که تا سال ۲۰۲۵، می‌توان سطوح قیمتی ۰.۲۳ تا ۰.۲۵ دلار را برای TRX متصور شد. امّا برای تحقق چشم انداز ۱ دلاری TRX، احتمالا چند سال دیگر زمان نیاز خواهد بود. با این حال، هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و اتفاقات غیرمنتظره، می‌توانند تمام احتمالات را برهم زنند!

مطالب مشابه

سوالات متدوال

نظرات

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *