فهرست مطالب
- معایب اتریوم
اتریوم به عنوان محبوب ترین شبکه بلاک چین عمومی برای توسعه برنامه های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند شناخته میشود. پروتکل بلاک چین اتریوم یکی از معدود پروژه های ارز دیجیتال است که به پذیرش واقعی دست یافته است و دارای برنامه های بسیار زیادی است که میتوان آنها را در ۱۱ دسته بندی تقسیم کرد: امور مالی، صرافی های غیرمتمرکز، گیمینگ، آیتم های کلکسیونی، بازارهای مختلف، ابزارهای توسعه دهندگان، هویت، نظارت، زیرساخت، ثبت تصدی توکن ها و استانداردهای توکن های ERC. بنابراین به نظر میرسد که اتریوم در حوزه راهکارهای بلاک چین سازمانی پیشرو میباشد.
اتریوم با ایجاد اینترنت غیرمتمرکز یا Web3 در متحول کردن اینترنت نقش مهمی ایفا میکند و تراکنش های همتا به همتا را تسهیل میبخشد. این موضوع بدان معنا است که فناوری بلاک چین اتریوم با استفاده از ابزارهای کنترل کننده فناوری ها و برنامه های پراستفاده ما، به تدریج در حال تغییر دادن اقتصاد همتا به همتای اینترنتی است.
اتریوم این امر را به ۳ روش انجام میدهد. اولین روش، کسب پول (ارز دیجیتال) از ویژگی اصلی اینترنت است. روش دوم غیرمتمرکز کردن برنامه ها به منظور ارائه قابلیت های جدید نظیر حضور کاربر محور در نظارت آزاد بر اطلاعات میباشد. روش سوم نیز ارائه کنترل کامل به کاربران بر اطلاعات و هویت های دیجیتالی خود میباشد.
اتریوم چیست؟
اتریوم یک فناوری بلاک چین اپن سورس نوآورانه است که میتواند نه تنها از تراکنشهای مالی، بلکه از قراردادهای هوشمند، برنامههای کاربردی غیرمتمرکز (dApps)، داراییهای توکن و خدمات مالی غیرمتمرکز پشتیبانی کند.
اتریوم چطور کار میکند؟
اتریوم از پروتکل بیت کوین یا همان بلاک چین استفاده میکند، اما آن را برای انجام کارهایی فراتر از تراکنشهای مالی تغییر داده است. تنها شباهت این دو بلاک چین در این است که تمام تاریخچه تراکنشها را ذخیره میکنند، اما بلاک چین اتریوم کارهایی بیشتری انجام میدهد.
جدا از تاریخچه تراکنشها، هر نود روی شبکه اتریوم باید آخرین تغییرات صورتگرفته، اطلاعات کنونی هر قرارداد هوشمند شبکه، باقیمانده حساب هر کاربر و محل و کد هر قرارداد هوشمند را دانلود کند.
میتوان بلاک چین اتریوم را بهعنوان یک ماشین حالات متناهی تراکنشها توصیف کرد. در علوم رایانه، منظور از ماشین حالات متناهی این است که چیزی میتواند یک سری از ورودیها را بخواند و براساس آن ورودیها به یک شرایط جدید گذار کند. وقتی تراکنشها اجرا شدند، ماشین به یک حالت دیگر گذار میکند.
هر حالت اتریوم حاوی میلیونها تراکنش است. این تراکنشها در گروههایی بهنام بلاک جمعآوری میشوند که هر بلاک به بلاک قبلی خود زنجیر میشود. اما قبل از اینکه تراکنش بتواند به دفتر کل اضافه شود، ابتدا باید تأیید شود که برای انجام این کار فرایندی بهنام استخراج یا ماینینگ باید صورت بگیرد.
استخراج فرایندی است که وقتی یک گروه از نودها از قدرت پردازشی خود برای تکمیل پروتکل اثبات کار استفاده میکنند که درواقع یک پازل ریاضی است. هر چقدر این قدرت پردازشی بیشتر باشد، پازل نیز زودتر حل میشود. پاسخ به این پازل همان اثبات کار است و تضمینکننده اعتبار بلاک خواهد بود.
ماینرهای زیادی در سراسر دنیا با هم رقابت میکنند تا بلاک جدید را ایجاد و تأیید کنند. هر زمان که این کار صورت بگیرد، یک توکن اتر هم ایجاد میشود و به ماینر پاداش داده میشود. ماینرها ستون فقرات شبکه اتریوم هستند؛ چراکه نهتنها تراکنشها و هر عملیاتی را تأیید میکنند، بلکه باعث ایجاد توکنهای جدید شبکه نیز میشوند.
مزایای اتریوم
1. اتریوم دارای تمام مزیت های هر بلاک چین دیگری است. این یلاک چین در برابر هر نوع دخالت طرف سوم، مصون است. یعنی هیچ کدام از اپلیکیشنها توسط هیچ نهاد یا شخصی کنترل نمیشوند.
2. هر بلاک چین براساس یک سری قوانین مورد توافق ایجاد شده است. یعنی برای اعمال هر تغییری، توافق تمام نود ها مورد نیاز است. این قابلیت، جلوی کلاهبرداری، فساد و دخالت بیرونی را میگیرد.
3. اتریوم غیر متمرکز است یعنی: هیچ نقطهای برای شکست وجود ندارد و شبکه اتریوم در برابر هر نوع حمله هکری محافظت شود.
4. اتریوم در مقایسه با رمز ارزهای دیگر به شکل متفاوتی کار میکند. تراکنش¬های اتریوم نیازمند طرفهای ثالث نیستند؛ اتریوم یک بسته خدماتی کامل است.
5. اتریوم یک سیستم قفل شده انحصاری نیست. یعنی کالاها و خدمات دیگر نیز میتوانند در کنار اتریوم رشد کنند. این روند باعث می شود اتریوم به صورت مداوم رشد کند و افراد بیشترجذب سرمایهگذاری در اتریوم شوند.
6. بلاک چین اتریوم به خوبی برنامه ریزی شده است و برای ۳ تا ۵ سال آینده، یک نقشه مشخص دارد که به سرمایهگذاران در درک نحوه توسعه اتریوم کمک میکند.
7. اتریوم یک سیستم باز است که مزیت بزرگی محسوب میشود و هر کسی میتواند از بیرون به این پروژه بپیوندد که توسعه آن را امکان¬پذیر میکند.
معایب اتریوم
1. بزرگترین نقطه منفی اتریوم این است که کارکردهای زیادی دارد همچون ثبت مستقیم، انعقاد قرارداد به صورت هوشمند و بسیاری کارهای دیگر. این گستردگی گرچه باعث پیشرفت اتریوم شده است، ولی ضعف آن نیز محسوب میشود. برخلاف اتریوم، بیت کوین تنها به یک عملکرد خاص و انحصاری اختصاص دارد.
2. به منظور ارتقای پروژهها به یک سطح جدید، اتریوم از مدل اثبات کار به اثبات سهام تغییر خواهد کرد. ایراد کار در این است که نمیتوان سیستم را به سادگی تغییر داد و حین تغییر ممکن است کل سیستم خراب شود و ارزش آن به طور ناگهانی سقوط کند.
3. بسیاری از سرمایهگذاران نمیتوانند در این پروژه مشارکت کنند چون آموزش کافی برای اتریوم وجود ندارد و برای تازه کاران، شروع کار با اتریوم بسیار دشوار است و آنها فقط میتوانند به برخی اطلاعات اولیه دسترسی پیدا کنند.
4. قراردادهای هوشمند موجود در اتریوم برای محافظت در برابر دخالت های بیرونی هستند ولی مفید بودن آنها با هر نوع خطایی در کدها از بین می رود. اگر هر نوع خطایی در کدها رخ دهد، هیچ راهی برای جلوگیری هکر از حمله یا سوءاستفاده از اشتباه وجود ندارد.
5. مشکل دیگر اتریوم مقیاسپذیری آن است؛ یعنی تراکنشها کند هستند. سازمانها نیازمند تعداد تراکنش زیاد هستند و اتریوم فقط میتواند حدود 15 الی 20 تراکنش در ثانیه را پردازش کند. البته نسخههای مختلف و دارای مجوزی از اتریوم وجود دارد که دارای این محدودیت نیست.
6. عدم قطعیت عیب دیگر اتریوم است؛ به این معنا که به شدت در حال توسعه است و در این مسیر ممکن است اختلالهایی به وجود آید.
7. اتریوم با مشکلاتی نظیر قابلیت اشتراک و همکاری، امنیت، ثبات، نظارت و … مواجه است، که تیم توسعه دهنده اتریوم در حال بررسی این مشکلات با اصلاح عمده پروتکل خود هستند.
نظرات