لطفا نظر خود را در رابطه با وبسایت وارد کنید! (اختیاری)

فهرست مطالب

سولانا یکی از شبکه‌های بلاک چینی است که با هدف رفع مشکلات بلاک چین بیت کوین به وجود آمده است. با بررسی مزایا و معایب سولانا درمی‌یابیم که این رمزارز یکی از بلاک چین‌های نوپای دنیای ارزهای دیجیتال است که ویژگی‌های منحصر به فرد آن باعث شده تا توسعه‌دهندگان برای ارائه پروژه‌های غیرمتمرکز خود از این بستر استفاده کنند. سولانا در حال حاضر پرسرعت‌ترین بلاکچین دنیای ارزهای دیجیتال است.

معرفی

ارز دیجیتال سولانا یک کوین است که داری شبکه بلاک چین اختصاصی بوده و برای ارائه اهداف و کاربردهای بسیار خاص در بازار رمزارزها راه اندازی و اجرا شده است. یکی از بهترین روش های دسته بندی رمزارزها بررسی شبکه بلاک چین ها و قدرت این شبکه ها است. اولین نسل از شبکه های بلاکچین مربوط به ارز دیجیتال بیت کوین است که فناوری بلاک چین را به عنوان یک فناوری جذاب به دنیا معرفی کرد. نسل دوم شبکه های بلاکچین با روی کار آمدن ارز دیجیتال اتریوم با شبکه بلاک چین آن به وجود آمد. در نهایت بعد از اتریوم بود که نسل سوم شبکه های بلاکچین کم کم روی کار آمد و شاهد رمزارز های بسیار زیادی بودیم که شبکه های بلاکچین بسیار کارآمدتری را در بازار داشتند.

سولانا را می‌توانیم در لیست رمز ارزهایی قرار دهیم که شبکه بلاک چین ها نسل سومی است و از این بابت ویژگی ها و شرایط بسیار خوب و مثبتی دارد. شبکه های ارز دیجیتال برای ارائه خدمات مختلف در زمینه اجرای برنامه های غیر متمرکز و همچنین استفاده از قراردادهای هوشمند آن‌هم با سرعت تایید تراکنش های بسیار بالا و کمترین میزان کارمزدها به وجود آمده است.

ویژگی‌ها

برای اینکه بتوانید شرایط ارز دیجیتال سولانا برای سرمایه گذاری طولانی مدت را مورد بررسی و آنالیز قرار دهید لازم است و ویژگیهای این ارز دیجیتال را به شما معرفی کنیم. در همین ابتدا باید یادآوری کنیم که شبکه بلاک چین سولانا ۸ نوآوری جدید را در بازار ارز دیجیتال روی کار آمده است که نشان از تفکر فوق العاده جذاب پشت توسعه این ارز دیجیتال دارد. علاوه بر این ویژگی های خیلی عالی را نیز می‌توانیم برای شبکه سورنا تعریف کنیم که جذابیت های آن را برای سرمایه گذاری باز هم افزایش می دهد.

اولین و احتمالاً جذاب ترین ویژگی که باید برای شبکه سولانا به معرفی آن بپردازیم مقیاس پذیری فوق العاده بالای آن است. سولانا از الگوریتم اجماع اثبات تاریخ یا PoH در شبکه خود استفاده می نماید که باعث شده تا مقیاس پذیری در این شبکه به میزان قابل توجهی افزایش پیدا نماید.

زمان اعتبار سنجی در شبکه سولانا به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده و یکی دیگر از جذابیت‌های اصلی که می‌تواند این رمز ارز را در آینده تبدیل به یکی از بهترین رمز ارزهای موجود در جهان کند همین زمان بسیار پایین برای تایید تراکنش ها در آن است.

کارمزد بسیار پایین یکی دیگر از ویژگی هایی است که باید برای شبکه سولانا به معرفی آن بپردازیم. در واقع سولانا در حال ارائه بهترین خدمات ممکن در بازار رمز ارزها آنهم با کمترین میزان کارمزدها است که می‌تواند جذابیت های این رمز ارز را هم برای سرمایه‌گذاری طولانی مدت و هم برای سرمایه گذاری کوتاه مدت افزایش دهد.

مزایا و معایب سولانا

مزایا

شبکه سولانا بر اساس الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده (DPOS) فعالیت می‌کند و به کمک تیمی حرفه‌ای از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان همچون دراپ باکس، کوالکام و اینتل راه‌اندازی شده است. اگر بخواهیم به مزایا و معایب سولانا بپردازیم، بهتر است ابتدا به سراغ مزایای آن برویم. مزایای سولانا عبارت‌اند از:

1.   مقیاس‌پذیری

تراکنش‌ها در شبکه سولانا با سرعت بسیار بالایی انجام می‌شوند و تا حد زیادی مشکل مقیاس‌پذیری در این شبکه حل شده است. در هر یک ثانیه بیش از ۵۰ هزار تراکنش در شبکه ثبت می‌شوند و به طور تخمینی می‌توان گفت مدت زمان ثبت هر بلاک در بلاک چین سولانا ۴۰۰ میلی‌ثانیه است.

2.   سرعت بالا

شبکه اتریوم از پروتکل Turbine برای پشتیبانی از هزاران نود استفاده می‌کند. بدون اینکه خدشه‌ای به مقیاس‌پذیری شبکه وارد شود.

3.   کارمزد پایین

میزان کارمزد ثبت تراکنش‌ها به حدی ناچیز است که می‌توان آن را صفر در نظر گرفت. به طوری که برای هر یک میلیون تراکنشی که در شبکه سولانا ثبت می‌شود، تنها ۱۰ دلار به عنوان کارمزد دریافت می‌شود.

4.   استیکینگ و دریافت پاداش

کاربران می‌توانند در این شبکه توکن‌های SOL را استیک کنند. به این ترتیب کاربران با قفل کردن توکن‌های سولانا پاداش خود را از شبکه دریافت می‌کنند. کاربرانی که مقادیر زیادی توکن سولانا در شبکه قفل کرده باشند، به عنوان اعتبارسنج در شبکه فعالیت می‌کنند و با تأیید هر تراکنش و ثبت هر بلاک در بلاک چین، کارمزد تراکنش‌ها به اعتبارسنج پرداخت می‌شود.

5.   امنیت بالا

یکی از مزایای سولانا این است که امنیت بالایی دارد. کاربران با استیک کردن توکن‌ها در شبکه، به امنیت آن کمک می‌کنند و به این ترتیب احتمال تقلب و هک در شبکه به شدت کاهش می‌یابد.

6.   حمایت از پلتفرم‌های ارائه‌دهنده توکن‌های NFT

سولانا از NFT ها و قراردادهای هوشمند حمایت می‌کند. سولانا بستری برای فعالیت پلتفرم‌های غیرمتمرکز و توسعه توکن‌های NFT است. سولانا تعداد زیادی از پلتفرم‌های توکن‌های غیر مثلی را به خود اختصاص داده است و روز به روز نیز به تعداد این توکن‌ها افزوده می‌شود.

سولانا همچون اتریوم بستر برنامه‌های غیر متمرکز است؛ اما سرعت بالا و کارمزد پایین تراکنش‌ها در سولانا نسبت به اتریوم باعث شده است که توسعه‌دهندگان بسیاری از بستر سولانا برای ارائه پروژه‌های خود استقبال کنند. در شبکه سولانا کاربران برای ارتباط با دیگر پروژه‌ها نیاز به سیستم لایه دوم ندارند. سولانا قادر است با دیگر پروژه‌های غیرمتمرکز ترکیب شود.

معایب سولانا

با بررسی مزایا و معایب سولانا، متوجه می‌شویم که معایب سولانا نسبت به مزایای آن به حدی کم است که اصلاً به چشم نمی‌آید؛ اما این شبکه نیز همچون هر شبکه دیگری معایبی دارد که عبارت‌اند از:

  • بلاک چین اتریوم نسبت به سولانا قدیمی‌تر است و پروژه‌های فعال روی آن بی‌شمارند؛ اما سولانا بستر جدیدی است و تعداد پروژه‌هایی که روی آن فعالیت می‌کنند کمتر از اتریوم هستند. در حال حاضر شبکه اتریوم از بیش از ۲۸۸۸ پروژه غیرمتمرکز پشتیبانی می‌کند. در حالی که در سولانا این رقم به حدود ۳۵۰ پروژه محدود می‌شود. البته تمام ویژگی‌های مثبت بلاک چین سولانا همچون سرعت بالا و کارمزد کم در آینده پروژه‌های فراوانی را به سوی سولانا جذب خواهد کرد.
  • در این شبکه برای راه‌اندازی یک سخت‌افزار مناسب و رضایت‌بخش، هزینه بالایی نیاز است.

مطالب مشابه

سوالات متدوال

نظرات

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *