لطفا نظر خود را در رابطه با وبسایت وارد کنید! (اختیاری)

فهرست مطالب

ریپل و اتریوم چه تفاوتی با هم دارند؟

ریپل و اتریوم چه تفاوتی با هم دارند؟

از نظر سرمایه بازار، XRP و اتریوم رقبای بسیار نزدیکی هستند، به ریپل و اتریوم به عنوان ارزهای رمزنگاری توجه مثبتی شده است.

اتریوم چیست؟

اتریوم که در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شد توسط توسعه دهنده روسی-کانادایی ویتالیک بوترین تاسیس شد. اتریوم اولین پروژه بلاک چین بود که افراد را قادر به ایجاد و انعقاد قراردادهای هوشمند کرد. در نتیجه، او امکانات بیت کوین را که فقط برای تراکنش های مالی مناسب است، گسترش داد. قرارداد هوشمند توافقی مبتنی بر شرایط از پیش برنامه ریزی شده است که می تواند در صورت برآورده شدن آن شرایط، تراکنش را به طور خودکار پردازش کند.

اتریوم “غیرمتمرکز” است و برای تایید تراکنش ها به شخص ثالثی نیاز ندارد. این بدان معناست که شبکه‌ی اتریوم توسط شخص، شرکت، بانک مرکزی یا دولت کنترل نمی شود.

درعوض، تراکنش‌ها توسط انجمن اتریوم، که به‌عنوان «ماینر» شناخته می‌شوند، تأیید می‌گردد. ماینرها به سادگی یک دستگاه تخصصی را به شبکه اتریوم متصل می کنند که به آنها اجازه می دهد تراکنش های موجود در بلاک چین اتریوم را تایید کنند. این امر نیاز به واسطه شخص ثالث را از بین می برد.

به هر حال، بلاک چین اتریوم دارای ارز دیجیتال خاص خود به نام اتر (به اختصار ETH ) است. برخلاف بیت کوین که حداکثر به ۲۱ میلیون سکه محدود می شود، حداکثر محدودیتی برای مقدار اتر قابل صدور وجود ندارد.

اتریوم در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ به دلیل انجام بروزرسانی “ادغام”، که شبکه را به اجماع اثبات سهام منتقل کرد، تیتر بسیاری از اخبار بود. این بروزرسانی مصرف انرژی شبکه را تا ۹۹ درصد و تا حد زیادی هزینه تراکنش‌ها را هم کاهش داد. این بهبودی‌ها باعث افزایش استفاده و کاربرد اتریوم می‌شوند.

از طرفی سال ۲۰۲۳ با بروزرسانی‌های دیگری برای این شبکه همراه خواهد بود که می‌تواند باعث رشد بیشتر قیمت اتریوم شود. شبکه اتریوم به طور مداوم در حال گسترش است و با وجود اینکه ده‌ها شبکه رقیب دیگر برای آن ایجاد شده است، اما همچنان جایگاه برتر خود در بازار را با قدرت حفظ کرده است.بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که روند مثبت رشد شبکه اتریوم بزودی خود را در قیمت توکن آن یعنی ETH نیز نشان دهد و در سال ۲۰۲۳ شاهد افزایش قیمت این ارز دیجیتال باشیم.

ریپل چیست؟

بلاک چین ریپل برای اولین بار در سال ۲۰۱۲، سه سال قبل از اتریوم، توسط یک سازمان خصوصی به نام آزمایشگاه ریپل طراحی، ساخته و راه اندازی شد.

هدف بنیانگذاران ریپل ایجاد یک پروتکل بلاک چین بود که می توانست سیستم پرداخت فرامرزی را که توسط بانک ها برای انتقال وجه به خارج از کشور استفاده می شد، به چالش بکشد. جالب اینجاست که اگرچه آزمایشگاه ریپل تمرکز خاصی بر صنعت بانکداری دارد، اما هر کسی می‌تواند از بلاک چین ریپل برای ارسال و دریافت وجوه استفاده کند.

اغلب در مورد تفاوت ریپل و XRP کمی سردرگمی وجود دارد که در این‌جا به طور ساده توضیح داده‌ایم؛ پروتکل بلاک چین که به مردم و بانک ها امکان ارسال و دریافت وجوه را می دهد «ریپل» نامیده می شود. این فناوری واقعی است که از شبکه پشتیبانی می کند.نام ارز دیجیتالی که در روی بلاک چین ریپل اجرا می شود “XRP” است که نماد اختصاری توکن بومی بلاک چین ریپل است.

ریپل درگیر یک نبرد دادگاهی با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) بوده است. اتهام توسعه دهندگان ریپل این بود که فروش اجرایی XRP مشابه فروش اوراق سهام بوده و باید با قوانین مرتبط با کمیسیون بورس تنظیم شود(به ادعای SEC شرکت ریپل لبز ۱,۳ میلیارد دلار توکن XRP را بدون ثبت فروخته است به عقیده آن‌ها XRP نه یک ارز دیجیتال بلکه جزو اوراق بهادار به شمار می‌رود) اگر ریپل بتواند از این نزاع سربلند خارج شود، تبدیل به یکی از ارزهای دیجیتال آینده دار می شود و رشد زیادی را تجربه خواهد کرد و حتی عملکرد قیمتی بهتری نسبت به اتریوم ثبت کند.

تفاوت ریپل و اتریوم

برای مقایسه‌ی درستی بین مزایای ریپل و اتریوم باید به ویژگی های مختلفی نظیر هدف، توکن، عملکرد و مکانیزم آنها پرداخت. همانطور که در بالا ذکر شد هدف ریپل ایجاد یک روش پرداخت سریع و کم هزینه برای نقل و انتقالات بین المللی است، اما هدف اتریوم توسعه یک بلاکچین متن باز و ایجاد یک اکوسیستم غیرمتمرکز برای برنامه های مختلف روی بلاکچین اتریوم است.

ریپل دارای یک شبکه بلاکچین نیمه مجاز است، زیرا تمام بانک هایی که بخشی از شبکه ریپل هستند می توانند از دفتر کل آن استفاده کنند. به همین دلیل بسیار سریع است و فقط چهار ثانیه برای تأیید معاملات زمان لازم دارد. XRP همچنین هزینه تراکنش بسیار کمی دارد به طوریکه هزینه معاملات آن فقط 0.0000329 دلار می باشد. بلاکچین ریپل همچنین می تواند 1500 معاملات در هر ثانیه انجام دهد.

اتریوم از بلاکچین عمومی استفاده می کند، به این معنی که هرکسی، هر زمان می تواند گره ای از شبکه شود. اتریوم می تواند در هر 15 ثانیه یک بلاک تولید کند، این مقدار تقریباً 4 برابر کندتر از عملکرد ریپل است. در ماه ژانویه سال 2018 نیز هزینه معاملات آن به 4 دلار افزایش یافت.

اصلی ترین مشکلی که اتریوم با آن روبرو است عدم مقیاس پذیری است. اتریوم فقط 15 تا 20 معامله را در هر ثانیه انجام می دهد که در مقایسه با ریپل بسیار کمتر است. اتریوم در حال حاضر در حال کار روی تکنیک های مقیاس پذیری لایه-1 و لایه-2 مانند sharding، Raiden و پلاسما است تا به اصلاح این وضعیت کمک کند.

عملکرد کلی ریپل و اتریوم

در حالی که اتریوم با قراردادهای هوشمند سروکار دارد، ریپل بخش بانکی را هدف قرار می دهد. این بدان معنی است که هر دو پروژه می توانند در درازمدت موفق باشند بدون این که نگران مسائل دیگر باشند.

مطالب مشابه

سوالات متدوال

نظرات

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *