1

فهرست مطالب

  • رمزریال دیجیتال چیست؟
  • هدف از ایجاد رمزریال دیجیتال چه بود؟
  • مزایا و معایب رمزریال چیست؟
  • مزایا و ویژگی‌های مثبت رمزریال دیجیتال
  • معایب و ویژگی‌های منفی رمزریال دیجیتال
  • ارز دیجیتال با رمزریال ملی چه تفاوتی دارد؟
  • استفاده از رمزریال چگونه است؟
  • کیف پول رمزریال چیست؟
  • آیا رمزریال آینده خوبی دارد؟
  • چه زمانی رمزریال در دست مردم قرار می‌گیرد؟
  • جمع‌بندی
رمزریال یا ارز دیجیتال ریال چیست؟

رمزریال چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

رمزریال دیجیتال چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟ شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بیش از ۱۰ سال قبل از پیدایش ارزهای دیجیتال، این مفهوم توسط یک مهندس کامپیوتر به دنیا معرفی شده بود. رمزارز دیجیتال، نسل جدیدی از پول‌ها است که به تازگی جایگزین پول‌های قدیمی شده و توسط مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد. بعضی از کشورها به طور مجزا دارای رمزارز هستند. رمزارز بانک مرکزی ایران به نام رمزریال دیجیتال شناخته می‌شود. تا پایان این مقاله با صرافی تتر همراه بمانید.

رمزریال دیجیتال چیست؟

در سال‌های اخیر بانک مرکزی ورود به دنیای رمزارزهای دیجیتال را به شکل رسمی اعلام کرده است. با این حال به نظر می‌رسد تا فراگیر شدن و به‌کارگیری این رمزارز راه زیادی پیش‌رو باشد.
خدمات انفورماتیک بانک مرکزی در سال ۱۳۹۹ پروژه‌ای را به منظور آزمایش‌ موارد فنی و زیرساخت‌ها برای ایجاد ارز دیجیتال ملی انجام داد که با موفقیت روبه‌رو شد. رمزریال دیجیتال، یک مسیر تازه برای اقتصاد کشور و همچنین جابه‌جایی ریال در ایران به شمار می‌رود.
البته لازم به ذکر است که تولید و عرضه ارز دیجیتال ملی پروژه‌ای سنگین است که به یک برنامه‌ریزی حرفه‌ای و طولانی مدت احتیاج دارد. تعریفی که کارشناس ارز دیجیتال وابسته به بانک مرکزی درباره رمزریال دیجیتال، مطرح می‌کند اینگونه است: “رمزریال دیجیتال همان ریالی است که مردم بصورت روزمره برای خریدوفروش و معامله از آن استفاده می‌کنند.”

هدف از ایجاد رمزریال دیجیتال چه بود؟

رمزریال با هدف هوشمند کردن پول ملی کشور ایجاد شده و پیش‌بینی می‌شود با حذف پول‌های کاغذی در اقتصاد کشور دگرگونی مثبتی حاصل شود. همچنین انتظار می‌رود که با حذف ‌پول‌های قدیمی و روی آوردن به رمزارزهای دیجیتال تورم کاهش یابد و رشد اقتصادی ایجاد شود.
باید به این موضوع اشاره کنیم که کاهش پول‌های کاغذی، کم شدن چاپ پول و حذف‌ آن از سیستم اقتصاد کشور، منجر به کاهش هزینه‌های دولت می‌شود که منافع بسیاری برای کشور دارد. در ادامه به مزایا و معایب این رمزارز ملی اشاره می‌کنیم.

مزایا و معایب رمزریال چیست؟

دیجیتالی شدن پول قطعا مزایای فراوانی دارد؛ به همین دلیل است که بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و پیشرفته به سمت دیجیتالی شدن پیش می‌روند. حرکت در مسیر دیجیتالی کردن پول در ایران نیز ویژگی‌های مثبت فراوانی دارد. در زیر موارد مهم را ذکر می‌کنیم.

مزایا و ویژگی‌های مثبت رمزریال دیجیتال

کاهش به‌کارگیری پول نقد برای استفاده روزانه که در نهایت منجر به کاهش تقاضا برای اسکناس و پول‌های کاغذی می‌شود.

مهمترین ویژگی رمزریال این است که هر ارزریال برابر با یک ریال خواهد بود. این بدان معناست که قیمت رمزریال می‌تواند با حمایت‌های قانونی و اقتصادی سیر ثابتی داشته باشد.

بنابر ارتباطی که بین رمزریال و پول کشور است در صورتی که افراد به سمت استفاده از رمزریال بروند؛ ارزش پول ملی نیز افزایش می‌یابد.

در نتیجه الکترونیکی شدن پول، مراحل تسویه بین بانکی حذف شده که منجر به تسهیل فرآیند نقل و انتقال پول می‌شود.

امکان خریدوفروش و معامله تمامی کالاها توسط رمزریال امکان‌پذیر خواهد بود که میزان تبادل پول را کاهش می‌دهد.

با استفاده از رمزریال معامله‌‌های بین‌المللی راحت‌تر انجام شده و نقل‌وانتقال‌های مالی آسان‌تر خواهد شد.

به‌کارگیری رمزریال توسط تلفن‌های هوشمند، انواع کارت‌ها و سیستم‌های هوشمند دیگر از جمله کامپیوتر، قابل استفاده خواهد بود.

رمزریال می‌تواند به عنوان یک مانع برای پولشویی در نظر گرفته شود چرا که امکان ردیابی و رصد پول‌ها وجود دارد. بانک مرکزی با رهگیری انتقال و مبادله پول‌ها از جزئیات آن‌ها مطلع می‌شود.

معایب و ویژگی‌های منفی رمزریال دیجیتال

یکی از دلایل منفی این است که فرآیند اعتمادسازی برای به‌کارگیری رمزریال در سطح گسترده بسیار زمان‌بر خواهد بود.

با توجه به آمار و ارقام موجود، برخی از کشورها در اجرای رمزارزهای دیجیتال موفق نبوده‌اند. دلیل عدم موفقیت در بسیاری از موارد استقبال نکردن مردم جامعه عنوان شده است. در صورتی که رمزریال با استقبال مردم روبه‌رو نشود، یک ویژگی منفی برای آن خواهد بود.

در حالی که بسیاری از افراد فکر می‌کنند رمزریال همان ارز دیجیتال است اما این چنین نیست. امکان سرمایه‌گذاری بر روی این ارز دیجیتال وجود ندارد و تنها جایگزین پول ملی خواهد شد.

ارز دیجیتال با رمزریال ملی چه تفاوتی دارد؟

برای آنکه از ماهیت رمزریال، اطلاعات بیشتری داشته باشیم بهتر است بدانیم که این رمزارز ملی با دیگر ارزهای دیجیتال چه تفاوتی دارد. در ادامه تفاوت‌ها را به طور کامل شرح خواهیم داد:

در حقیقت ارزهای دیجیتال باید استخراج یا به اصطلاح “ماینینگ” شوند در حالی که رمزریال از این ویژگی برخوردار نخواهد بود.
رمزارزها غیرمتمرکز هستند بدین معنا که سازمان‌ها و دولت‌ها نظارتی بر آن‌ها نخواهند داشت. این درحالی است که عرضه رمزریال و مبادله‌هایی که توسط آن انجام می‌شود به طور مستقیم زیر نظر بانک مرکزی خواهد بود و از قوانین آن پیروی خواهد کرد.
رمزریال شناخته شده نیست و در سطح جهانی محبوبیتی ندارد اما ارزهای دیجیتال موفق شدند، افراد بسیاری را در سرتاسر جهان به خود جذب کنند.
امکان سرمایه‌گذاری بر روی اکثر رمزارزها وجود دارد اما در رمزریال امکان سرمایه‌گذاری وجود ندارد.
خرید رمزارزهای خارجی کاری بسیار آسان‌تر است اما مراحل دریافت رمزریال ممکن است زمان‌بر و پیچیده باشد.

استفاده از رمزریال چگونه است؟

قطعا ورود به دنیای دیجیتالی و تبدیل اسکناس‌های قدیمی به اسکناس‌های دیجیتالی با سختی‌های خاصی برای عموم مردم همراه است. تحولی عظیم که همگام شدن با آن به زمان و آگاهی بیشتری نیاز دارد. در حالی که استفاده از رمزریال راحت و آسان است. به طور مثال استفاده از کارت‌های الکترونیکی بانکی را در نظر بگیرید که با آن خریدی را انجام می‌دهید. در این حالت و به طور پیش‌فرض، بانک‌ها نقش واسطه را ایفا می‌کنند. اما در رمزریال این واسطه‌گری حذف شده و پول به شکل مستقیم به کیف پول افراد منتقل می‌شود. مسئله مهم دیگر، امنیت رمزریال است. کارت‌های بانکی ممکن است مورد سوءاستفاده یا سرقت قرار گیرند در حالی که امنیت رمزریال بسیار بالا بوده و امکان هک و سرقت را در حد بالایی کاهش می‌دهد.

کیف پول رمزریال چیست؟

برای جابه‌جایی و استفاده از رمزریال بستری لازم است که کیف پول نامیده می‌شود. کیف پول‌های تجاری و شخصی که دارایی فرد در آن قرار می‌گیرد. به دلیل نظارت بانک مرکزی بر دارایی و کیف پول افراد می‌توان امنیت و حفاظت این کیف پول را تا حدی تضمین شده در نظر گرفت. لازم به یادآوری است که استفاده از رمزریال باعث هوشمند شدن فرآیند مالی در کشور شده و به مراحل پرداخت سرعت بیشتری می‌دهد.

آیا رمزریال آینده خوبی دارد؟

با توجه به حمایت ارگان‌های اقتصادی کشور، بانک مرکزی و دیگر سازمان‌های دولتی به نظر می‌رسد که به زودی این رمزارز در دسترس عموم مردم قرار گیرد. البته همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم فراگیر شدن استفاده از رمزریال وابسته به ایجاد و پیاده‌سازی زیرساخت‌های حرفه‌ای است. در صورتی که این پایه‌ها محکم بنا شود و رمزریال مورد استقبال مردم قرار گیرد، می‌توان آینده روشنی برای این ارز دیجیتال متصور شد. امید است که این ابزار مالی مهم بتواند در رشد اقتصادی کشور نقش مهمی ایفا کند و یک راه‌حل برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و تورم در کشور ایران باشد.

چه زمانی رمزریال در دست مردم قرار می‌گیرد؟

پروژه الکترونیکی شدن رمزریال از سال ۱۳۹۹ شروع شد. اما تا زمان نگارش این مقاله (دی ۱۴۰۱) آزمایش‌ها پیرامون عملی شدن این پروژه هنوز ادامه دارد. همچنین در شهریور سال ۱۴۰۱ استفاده آزمایشی از این رمزارز با مبلغ ۱ میلیارد تومان انجام شد. این طرح که در دسترس افراد خاصی قرار گرفته بود مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت. بر طبق صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی و اقدامات انجام شده تا کنون، پیش‌بینی می‌شود که رمزریال به زودی در دسترس عموم مردم قرار گیرد.

جمع‌بندی

با توجه به پیشرفت‌ها در زمینه ارزهای دیجیتال، سیاست‌های پولی و ارزی کشور به سمت‌وسویی متمایل شده که منجر به تولید و عرضه رمزریال دیجیتال می‌شود. این رمزریال با ارزهای دیجیتال تفاوت‌هایی دارد که در این مقاله به آن اشاره کردیم. امیدواریم که محتوا و اطلاعات این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

مطالب مشابه

سوالات متدوال

نظرات

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *