1

فهرست مطالب

  • همه چیز درباره ارز دیجیتال مونرو
  • بنیانگذاران مونرو چه کسانی هستند؟
  • چگونه Monero حریم خصوصی را بهبود می‌بخشد؟
  • مونرو چه تفاوتی با بیت کوین دارد؟
  • نحوه استخراج مونرو
  • چه چیزی مونرو را منحصر به فرد می‌کند؟
  • جمع بندی
ارزدیجیتال مونرو

ارزدیجیتال مونرو چیست؟

میزان علاقه‌مندی به ارزهای دیجیتال تا حد زیادی در حال افزایش است. ارزهای دیجیتال، ارزهای مجازی یا دیجیتالی هستند که غیرمتمرکز بوده و می‌توان از آن‌ها برای تجارت یا پرداخت هزینه با استفاده از فناوری بلاکچین استفاده کرد. تعدادی از این ارزها امکان مشاهده عمومی همه تراکنش‌ها را فراهم می‌کنند، در حالی که برخی دیگر حریم خصوصی را تا حد زیادی رعایت می‌کنند. وقتی نام ارزهای‌ دیجیتال مطرح می‌شود، بیت کوین معمولا اولین رمزارزی است که به ذهنمان می‌رسد. این رمزارز یکی از اولین‌ها در نوع خود بود که با استفاده از فناوری همتا به همتا به کاربران امکان پرداخت با سکه‌های خود را می‌داد. اما ارز دیگری وجود دارد که عمدتاً به دلیل ویژگی‌های حفظ حریم خصوصی که دارد، به سطح بالایی از محبوبیت و مقبولیت دست یافته است. این رمزارز مونرو (Monero) نام دارد. در این مقاله، به مفاهیم کلیدی، ویژگی‌ها و چالش‌های مونرو پرداخته می‌شود.

همه چیز درباره ارز دیجیتال مونرو

فناوری بلاکچین، زمانی که بیش از یک دهه پیش راه‌اندازی شد، یک سیستم مالی کاملاً جدیدی را معرفی کرد. این سیستم مالی، اگرچه مزایای زیادی را به همراه دارد، اما دارای معایبی نیز هست. که از جمله می‌توان به فقدان حریم خصوصی و ناشناس بودن اشاره کرد. برای مثال؛ هر زمان که یک تراکنش بیت کوین انجام می‌شود، زمان، مقدار و آدرس‌های مربوطه برای همیشه بر روی بلاکچین ثبت شده و قابل دسترسی هستند. این فقدان ناشناس بودن منجر به ایجاد سکه‌های حریم خصوصی شده است که محرمانه بودن را در سطوح مختلفی ارائه می‌دهند که یکی از معروف‌ترین آن‌ها Monero است. ارزدیجیتال مونرو که به اختصار XMR نامیده می‌شود، یک ارز رمزنگاری متن باز و مبتنی بر حریم خصوصی است که در سال 2014 راه‌اندازی شد. بلاکچین مونرو عمداً طوری پیکربندی شده است که جزئیات تراکنش، مانند هویت فرستنده و گیرنده و مقدار هر تراکنش را با پنهان کردن آدرس‌های استفاده شده توسط شرکت‌کنندگان، ناشناس می‌سازد. علاوه بر این، فرآیند استخراج مونرو نیز بر اساس یک مفهوم برابری طلبانه است که در آن همه مردم برابر بوده و شایسته فرصت‌های برابر هستند. توسعه‌دهندگان مونرو هنگام راه‌اندازی آن هیچ سهمی برای خود نگه نداشتند، اما از کمک‌ها و حمایت جامعه برای توسعه بیشتر این ارز مجازی استفاده کردند. مونرو یک ارزدیجیتال همتا به همتا متمرکز بر حریم خصوصی است که به گونه‌ای طراحی شده تا یک تراکنش در بلاکچین Monero را نتوان به یک کاربر خاص یا هویت واقعی مرتبط کرد، چرا که این ارز دیجیتال قابل تعویض است.

بنیانگذاران مونرو چه کسانی هستند؟

پدیدار شدن Monero با انتشار وایت پیپر CryptoNote در سال 2012 آغاز شد. این وایت پیپر، مقاله تحقیقاتی ارزهای‌دیجیتال نوشته شده توسط فردی به نام Nicolas van Saberhagen بود که هویت واقعی او ناشناخته است. او روش‌های رمزنگاری شرح داده شده در بالا را معرفی کرده و فرم نوینی از پول نقد الکترونیکی را با نام «CryptoNote»، پیشنهاد کرد. در جولای 2012، Bytecoin اولین ارزدیجیتالی شد که بر اساس پروتکل CryptoNote راه اندازی شد، سپس در سال 2014، پایگاه کد بایت‌کوین برای ایجاد یک ارز جدید به نام Bitmonero که امروزه آن را با نام Monero می‌شناسیم، منشعب شد. مونرو بنیانگذار یا مدیر عامل واحدی ندارد، بلکه یک تیم اصلی از توسعه‌دهندگان که اکثر آن‌ها ناشناس هستند وجود دارد که بر روی آن کار می‌کنند. یکی از معدود توسعه‌دهندگانی که شناخته شده است، ریکاردو اسپاگنی (معروف به FluffyPony) است که تا زمان کناره گیری در دسامبر 2019، سرپرست اصلی مونرو بود. به عنوان یک پروژه منبع باز، Monero در درجه اول به کمک‌های مالی جامعه برای تأمین بودجه توسعه خود متکی است. صدها نفر در سراسر جهان از طریق سیستم تامین مالی جمعی مونرو (CCS) از این پروژه حمایت کرده‌اند.

چگونه Monero حریم خصوصی را بهبود می‌بخشد؟

ارز دیجیتال مونرو، نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی را با استفاده از مفاهیم امضای حلقوی یا Ring signature و آدرس‌های مخفیانه کاهش می‌دهد. امضای حلقوی به فرستنده این امکان را می‌دهد هویت خود را از سایر کاربران حاضر در یک گروه پنهان کند. این امضا، امضای دیجیتالی ناشناس از یکی از اعضای گروه است، اما مشخص نمی‌کند که در واقع کدام عضو یک تراکنش را امضا می‌کند. برای انجام امضای حلقوی، پلتفرم مونرو از ترکیبی از کلیدهای حساب فرستنده استفاده می‌کند و آن‌ها را به کلیدهای عمومی در بلاک‌چین متصل می‌کند. این کار پلتفرم مونرو را منحصر به فرد و خصوصی کرده و هویت فرستنده را پنهان می‌کند، زیرا از نظر محاسباتی نمی‌توان تشخیص داد که کدام یک از کلیدهای اعضای گروه برای انجام امضا استفاده شده است. آدرس‌های مخفی، حریم خصوصی بیشتری را ایجاد می‌کنند زیرا این آدرس‌های تولید شده به‌طور تصادفی برای استفاده یک‌باره برای هر تراکنش از طرف گیرنده ایجاد می‌شوند. استفاده از این آدرس‌های مخفیانه امکان پنهان کردن آدرس مقصد واقعی تراکنش را فراهم می‌کند و هویت کاربران دریافت‌کننده را پنهان می‌کند. Ring Confidential Transactions یا RingCT نیز مخفی کردن مبلغ تراکنش را امکان پذیر می‌کند. پس از دستیابی به موفقیت در پنهان کردن هویت فرستنده و گیرنده، قابلیت RingCT مونرو نیز در ژانویه 2017 معرفی شده و برای تمام تراکنش‌های اجرا شده در شبکه Monero اجباری است.

مونرو چه تفاوتی با بیت کوین دارد؟

همانطور که در ابتدا نیز ذکر شد، بیت کوین محبوب‌ترین ارز دیجیتال موجود در بازار است و بر روی پروتکلی عمل می‌کند که سعی دارد در آن با استفاده از نام‌های کاذبی که ترکیبی تصادفی از حروف و اعداد هستند، از هویت شرکت‌کنندگان محافظت کند. اما این رویکرد حریم خصوصی محدودی را ارائه می‌کند زیرا هم آدرس‌های بیت‌کوین و هم تراکنش‌ها در بلاکچین ثبت می‌شوند و دسترسی عمومی به آن‌ها وجود دارد. اما در ارز دیجیتال مونرو، چند تراکنش که توسط یک شرکت‌کننده در طول زمان انجام می‌شوند را می‌توان به یک آدرس مرتبط کرد، که به دیگران این امکان را می‌دهد از مالکین آدرس و هویت آن‌ها آگاه شوند. یکی دیگر از مزیت‌های مونرو نسبت به بیت کوین قابلیت تعویض است. بدان معنا که دو واحد از یک ارز را می‌توان به طور متقابل جایگزین کرد بدون اینکه تفاوتی بین آن‌ها وجود داشته باشد. به عبارت ساده‌تر، در حالی که دو اسکناس 1 دلاری از نظر ارزش برابر هستند، قابل تعویض نیستند، زیرا هر کدام دارای یک شماره سریال منحصر به فرد هستند. در مقابل، دو شمش طلای یک انسی از همان درجه قابل تعویض هستند، زیرا هر دو دارای ارزش یکسانی هستند و هیچ ویژگی متمایز کننده‌ای ندارند. با استفاده از این قیاس، یک بیت کوین را می‌توان یک اسکناس یک دلاری در نظر گرفت، در حالی که یک مونرو همان قطعه طلا است. Monero یا XMR غیرقابل ردیابی است. برخلاف سایر سکه‌ها، مانند بیت‌کوین، مونرو سابقه تراکنش‌های غیرقابل ردیابی دارد که این ویژگی به کاربران شبکه بسیار امن‌تری را ارائه می‌دهد.

نحوه استخراج مونرو

رمزارز Monero بر روی تمامی پلتفرم‌های پیشرو سیستم عامل، از جمله Windows ،macOS ،Linux ،Android و FreeBSD اجرا می‌شود. این ارز از فرآیند استخراجی پشتیبانی می‌کند که در آن افراد با پیوستن به استخرهای ماینینگ برای فعالیت‌های خود پاداش دریافت کرده یا می‌توانند به صورت جداگانه‌ای، سکه استخراج کنند. استخراج Monero را می‌توان بر روی یک کامپیوتر ساده نیز انجام داد و به هیچ سخت افزار خاصی مانند ASIC نیاز نیست. ASIC نوعی سخت افزار پرهزینه است که معمولاً برای استخراج ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین استفاده می‌شود. در عوض، می‌توانید از CPU یا GPU رایانه خود برای استخراج ارز مونرو استفاده کنید. (لیست کامل سخت افزارهای قابل استفاده، در وب‌سایت Monero موجود است). طبق وب‌سایت این شرکت، Monero بر استخراج اثبات کار متکی است. این الگوریتمی است که امنیت ارزهای دیجیتال خاصی مانند Monero را فراهم کرده و از مشکلات مربوط به هزینه‌های مضاعف جلوگیری می‌کند. همچنین می‌توان مونرو را از صرافی‌های ارز دیجیتال و همچنین از طریق دستگاه‌های خودپرداز (ATM) که برای ارزهای دیجیتال فعال است، خریداری کرد.

چه چیزی مونرو را منحصر به فرد می‌کند؟

اگرچه توسعه دهندگان ناشناس و پایگاه کد منبع باز Monero ممکن است شبیه به بیت کوین به نظر برسند، اما تفاوت‌های عمده‌ای وجود دارد که یکی از آن‌ها نحوه به روزرسانی‌ها است. در حالی که بیت کوین در مورد فورک‌ها تمایلی ندارد حتی ساده‌ترین ارتقاها را اعمال کند، نرم افزار Monero طوری برنامه‌ریزی شده است که هر شش ماه یک بار به طور خودکار به‌روز شود. در سال 2018، مونرو اولین ارز دیجیتال بزرگی بود که مفهومی را تحت عنوان «bulletproof» به کار گرفت، فناوری که کارایی تراکنش‌های XMR را تا حد زیادی بهبود بخشید و منجر به کاهش حداقل 80 درصدی ابعاد تراکنش‌ها و کاهش چشمگیر کارمزدها شد. اگرچه بسیاری از سکه‌های حفظ حریم خصوصی دیگر نیز وجود دارند، اما مونرو شاید شناخته شده‌ترین و ارزشمند‌ترین رمزارز بازار باشد. برای اکثر کاربران، ارزش Monero از حریم خصوصی و ناشناس بودن آن ناشی می‌شود. چرا که این فرصت را به افراد می‌دهد تا هر زمان که می‌خواهند به هر دلیلی بدون نگرانی از مشاهده شدن توسط دولت، هکرها یا هر شخص ثالث دیگری، تراکنش رمزنگاری انجام دهند.

جمع بندی

امروزه، حوزه ارزهای دیجیتال برای بسیاری حوزه محبوبی است و برخی از افراد رمزارزهایی مانند بیت کوین را برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنند. این در حالی است که محبوبیت و قیمت بیت کوین ممکن است دچار تغییر شود. اما بسیاری از ارزهای مجازی دیگر وجود دارند که می‌توان آن‌ها را خریداری و معامله کرد و ممکن است سرمایه‌گذاری در آن‌ها نیز آسان‌تر باشد. یکی از این رمزارزهای که در این مقاله به توضیح و معرفی آن پرداخته شد، Monero است. ویژگی‌های غنی مونرو در زمینه حریم خصوصی به آن کمک کرده است تا به یک ارز دیجیتال محبوب و قابل اعتماد تبدیل شود. البته مهم است به یاد داشته باشید که آنچه که Monero را بسیار محبوب می‌کند، یعنی ویژگی حریم خصوصی آن، می‌تواند منجر به برخی چالش‌های بزرگ مانند استفاده از آن در فعالیت‌های غیرقانونی نیز شود. به طور کلی، اگر به ارزهای رمزنگاری شده علاقه‌مند هستید، ارز دیجیتال مونرو ممکن است سرمایه گذاری خوبی باشد. در این مقاله از صرافی تتر سعی کردیم تا هر آنچه که نیاز است راجع به ارز دیجیتال مونرو بدانید را جمع‌آوری کرده و ارائه دهیم.

مطالب مشابه

سوالات متدوال

نظرات

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *