لطفا نظر خود را در رابطه با وبسایت وارد کنید! (اختیاری)

فهرست مطالب

  • رمز ارز چیست و چگونه کار می کند؟
  • چه چیزی ارز های دیجیتال را منحصر به فرد می کند؟
  • معرفی شبکه بلاک چین
  • انواع ارز دیجیتال
  • کاربرد ارزهای دیجیتال
  • ارزهای دیجیتال چه تفاوتی با پول سنتی دارند
  • چگونه می توان ارز دیجیتال به دست آورد؟

پیش از هر چیزی باید بگوییم ارز دیجیتال را می توان یکی از جدید ترین و کاربردی ترین فناوری هایی که تا کنون به دست انسان ساخته شده است، دانست. ارز دیجیتال با نام های دیگری مانند کریپتو کارنسی(Cryptocurrency)، رمز ارز، ارز رمز نگاری شده و … نیز شناخته می شود. این نوع ارز، تنها به صورت مجازی و الکترونیکی در دسترس قرار دارد و تنها بر بستر اینترنت قابل اجرا است. اولین و مشهور ترین ارز دیجیتال جهان، با نام بیت کوین(BTC)، شناخته می شود که در سال 2009، ابداع و به جهانیان معرفی شد. ارز های دیجیتال که توسط فرآیند رمزنگاری ایمن می شوند، از شبکه خاصی به نام بلاک چین، برای برقراری امنیت استفاده می کنند که این شبکه یک پدیده نو و خارق العاده را به جهان معرفی کرد. اگر شما نیز علاقه مند هستید با موضوعاتی همچون ارز دیجیتال چیست؟، کاربرد ارز دیجیتال و نحوه سرمایه گذاری در این دارایی ارزشمند، آشنا شوید با ما تا پایان این مقاله همراه باشید تا همه چیز در رابطه با ارز دیجیتال را فرا بگیرید.

رمز ارز چیست و چگونه کار می کند؟

ارز دیجیتال نوعی ارز رمزنگاری شده است که تنها از طریق اینترنت و به صورت مجازی، قابل استفاده می باشد. این فناوری تاریخی، با نام های دیگری همچون «پول دیجیتال» یا « ارز الکترونیکی» نیز شناخته می شود. ارز دیجیتال تا سال ۲۰۰۹، وجود نداشت و همه مردم از پول های فیزیکی و سنتی برای جابه جایی وجه یا خرید و فروش استفاده می کردند. اما با پیدایش بیت کوین در سال ۲۰۰۹ و فعالت رسمی آن در سال ۲۰۱۰، همه چیز تغییر کرد. در این برهه از زمان، شخصی ناشناس که هنوز مشخص نیست یک شخص است و یا گروهی از برنامه نویسان در پشت این فناوری قرار دارند، بیت کوین را کدنویسی کرد و در بستر اینترنت قرار داد. این فرد که نام خود را ملقب به «ساتوشی ناکاموتو» معرفی کرده است، تنها یک پیغام به جهان ارائه داد که بیت کوین را با هدف کاهش تورم ایجاد کرده است و نه هیچ چیز دیگر.
اساسا ارز های دیجیتال دارایی های ارزشمندی هستند که به صورت کدنویسی و رمزگذاری شده، در کیف پول های الکترونیکی قرار می گیرند. این نوع کلاس از دارایی، به خصوص بیت کوین، به دلیل ویژگی های خاصی که دارد به سرعت میان مردم و معامله گران حرفه ای محبوب شد. ویژگی هایی همچون سرعت بالای انتقال پول، استفاده از شبکه همتا به همتا(P2P)، استفاده از پول به صورت آنلاین و بسیاری از موارد دیگر که در بخش های بعدی توضیح داده ایم. شایان ذکر است اولین ارز دیجیتالی که به عموم مردم از سراسر جهان معرفی شد بیت کوین بود، اما چندی نگذشت که پس از محبوبیت روز افزون بیت کوین، سایر ارز های دیجیتال نیز به وجود آمدند. رفته رفته محبوبیت رمز ارز های دیگر نیز افزایش یافت و امروزه ارز های دیجیتال بازار مالی اختصاصی خود را ایجاد کرده و با قیمت های میلیونی و ارزش بازار بسیار بالا خرید و فروش می شوند. اما علت محبوبیت ارز های دیجیتال تا این اندازه چیست؟ این موضوعیست که در قسمت بعدی برای شما عزیزان شرح داده ایم.

چه چیزی ارز های دیجیتال را منحصر به فرد می کند؟

درست است که ارز دیجیتال یک ایده خلاقانه و بسیار جدید به شمار می رود و تا به امروز ما از پول الکترونیکی برخوردار نبوده ایم، اما این تنها مزیت و علت محبوبیت بالای رمز ارز ها نیست. مهم ترین ویژگی که بیت کوین و سایر ارز های دیجیتال به معامله گران ارائه می دهند، خاصیت غیر متمرکز بودن است که تا این حد توجه ها را به سمت خود جلب کرده است. این بدان معناست که بیت کوین و بقیه دارایی های دیجیتال، توسط هیچ شخص ثالث، ارگان و یا دولتی قابل کنترل نیستند. درواقع ارز های دیجیتال توسط هیچ فرد یا نهادی مدیریت نمی شوند و به صورت کد نویسی از پیش فعالیت آن ها تعیین شده است. تا حدی می توان این امر را شبیه به هوش مصنوعی و قابلیت های خارق العاده برنامه نویسی دانست. غیر متمرکز بودن ارز های دیجیتال، به معامله گران و عموم افراد جامعه آزادی را اعطا می کند که بی سابقه تلقی می شود. زیرا با استفاده از ارز های دیجیتال، شما می توانید تنها مالک دارایی های خود باشید و دیگر نیاز به پرداخت مالیات و یا سایر قانون های مربوط به حیطه مالی نیستید.
شاید پس از خواندن این مطلب، با خود بگویید اگر قانون گذاری و یا نهاد کنترلی وجود نداشته باشد، پس برقراری امنیت و جلوگیری از کلاهبرداری چه می شود؟ در اینجاست که باید بگوییم، اتفاقا ارز های دیجیتال به لطف استفاده از تکنولوژی منحصر به فرد بلاک چین، یکی از امن ترین و غیر قابل نفوذ ترین فناوری های انسان به شمار می روند. این تکنولوژی ایست که در عمق ساختار ارز های دیجیتال به کار رفته و امنیت شبکه و انجام تراکنش ها را امکان پذیر می کند.

معرفی شبکه بلاک چین

بلاک چین (blockchain)، مجموعه ای از بلوک های متصل یا یک دفتر کل آنلاین است که پایه گذار اصلی ارز های دیجیتال نیز به شمار می رود. بلاک چین یکی از امن ترین پایگاه های داده محسوب می شود که هک و نفوذ به آن، تقریبا غیر ممکن است. هر بلوک شامل مجموعه ای از تراکنش هاست که به طور مستقل توسط هر یک از اعضای شبکه تایید شده اند.
در بلاک چین، هر بلوک جدید ایجاد شده باید پیش از تایید نهایی، توسط هر گره تأیید شود که جعل تاریخچه تراکنش ها را تقریبا غیرممکن می کند. همچنین محتویات دفتر کل آنلاین باید توسط کل شبکه یک گره منفرد، یا رایانه ای که یک نسخه از دفتر را نگهداری می کند، توافق شود. بسیاری از برنامه نویس و کارشناسان بزرگ بر این باورند، که بلاک چین می تواند به چندین صنعت مانند زنجیره تامین و فرآیند هایی مانند رای گیری آنلاین و تامین مالی جمعی، خدمت کند.

انواع ارز دیجیتال

امروزه بیش از هزاران ارز دیجیتال در بازار وجود دارد و پروژه های متعددی نیز در این عرصه در حال ساخت هستند. هر یک از این ارز های رمزنگاری شده، ویژگی های متفاوتی را به علاقه مندان خود ارائه داده و از کاربرد های مختلفی بهره مند شده اند. اما در کل، ارز های دیجیتال را می توان به ۳ دسته زیر تقسیم بندی کرد:

آلت کوین
کوین
توکن

آلت کوین:
درواقع آلت کوین یکی از اصطلاحات بازار ارز دیجیتال است و هر دارایی دیجیتالی که بعد از بیت کوین اختراع شد، را آلت کوین می نامند.

کوین:
کوین نیز همان آلت کوین هایی هستند که از بلاک چین اختصاصی خود بهره مند بوده و برای انجام تراکنش ها، به بلاک چین ارز دیگری متکی نیستند.

توکن:
توکن ها دسته دیگری از ارز های دیجیتال هستند که برای انجام تراکنش های خود، به بلاک چین ارز دیگری متصل هستند و در شبکه آن به اجرا در می آیند. در واقع این نوع دارایی ها برای فعالیت، از بلاک چین اختصاصی خود بهره مند نیستند که البته این امر دلایل زیادی می تواند داشته باشد.

کاربرد ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال الگوی جدیدی برای پول هستند و وعده تراکنش های تسهیل شده و سریع را به معامله گران ارائه می دهند. همچنین فناوری و معماری آن‌ ها، سیستم ‌های پولی موجود را غیرمتمرکز می ‌کند و امکان مبادله ارزش و پول را، مستقل از موسسات واسطه مانند بانک ‌ها برای طرفین معامله فراهم می ‌کند. از ارز های دیجیتال می توان برای انجام معاملات مستقیم و پرداخت های برون مرزی، بدون معطلی و به صورت غیر متمرکز استفاده کرد. در واقع به واسطه ارز های دیجیتال، معامله گران می توانند تجربه کنترل کامل دارایی خود را به دست آورده و از آن لذب ببرند.
در کل، ارز های دیجیتال را می توان بهترین روش انتقال وجه و انجام تراکنش ها دانست. زیرا این نوع دارایی، از تراکنش های همتا به همتا برای انتقال پول استفاده می کند که به انجام معاملات تسریع می بخشد. تراکنش همتا به همتا به فرآیندی گفته می شود که از اتصال کامپیوتر ها و بدون نیاز به اتصال به یک سرور مرکزی، به صورت غیر متمرکز تراکنش ها را تکمیل می کند. البته کاربرد ارز های دیجیتال به همین جا ختم نمی شود. ارز های دیجیتال به واسطه سیستم عرضه و تقاضایی که ارائه می دهند، یک بازار مالی گسترده را به وجود آورده ند که اغلب سرمایه گذاران بزرگ از سراسر جهان، در این نوع بازار سرمایه گذاری می کنند. درواقع به دلیل نوسانات بسیار زیادی که اغلب در قیمت ارز های دیجیتال به وجود می آید، معامله و سرمایه گذاری در این عرصه می توان سود بسیار بالایی را به سرمایه گذاران خود اعطا کند.
در کل دنیای ارز های دیجیتال بسیار گسترده است و شما می توانید با انتخاب یکی از روش های سرمایه گذاری در ارز های دیجیتال، کسب و کاری پر رونق را تجربه کنید. روش هایی مانند سرمایه گذاری بلند مدت یا هولد ارز های دیجیتال، سرمایه گذاری در عرصه دیفای و توکن های nft، شرکت در ایردرآپ ها و دریافت رمز ارز رایگان، استیکینگ و قفل رمز ارز ها، استخراج و مایننیگ و بسیاری از موارد دیگر که هر یک از آن ها نیاز به آموزش های اختصاصی داشته و توضیح کامل شان در این محتوا نمی گنجد.

ارزهای دیجیتال چه تفاوتی با پول سنتی دارند

انسان از گذشته تا به امروز، برای خرید کالا یا نیاز های خود از پول کاغذی استفاده می کرده است. اما استفاده از پول کاغذی با چالش هایی رو به رو است که می توان گفت ارز های دیجیتال این مشکلات را از سر راه برداشته اند. تراکنش های مربوط به ارزهای دیجیتال، با استفاده از رایانه یا کیف پول الکترونیکی متصل به اینترنت یا شبکه های تعیین شده، انجام می شود. درحالیکه، ارزهای فیزیکی و یا پول کاغذی را باید به صورت فیزیکی حمل کرد این امر نیز خطرات قابل توجهی را شامل می شود. پذیرش ارز دیجیتال به عنوان یک وسیله جایگزین مبادله و ذخیره ارزش در سراسر جهان به رشد خود ادامه می دهد. زیرا این نوع کلاس از دارایی، می تواند ویژگی های منحصر به فرد و جالبی را ارائه دهد.
مهم ترین تفاوت ارز های دیجیتال با ارز های سنتی این است که مانند پول سنتی، برای انجام معاملات و یا انتقال پول به داخل و خارج از کشور ها، نیاز به طی نمودن پروسه های سخت و زمان بر بانکی نداشته و به صورت مستقیم انجام می شوند. تصور کنید همین حالا قصد انتقال پول به فردی در خارج از کشور را دارید، در این موقعیت می توانید به جای استفاده از حواله ها یا مراجعه به بانک، از طریق بیت کوین وجه مورد نظر خود را بدون دردسر و مستقیما انتقال دهید. این امر سرعت انتقالات ارزی را افزایش می دهد و خدمات مالی را تسهیل می کند.

چگونه می توان ارز دیجیتال به دست آورد؟

ارز های دیجیتال در بستر اینترنت پراکنده نیستند و شما نمی توانید هر طور که خواستید و یا با یک کلیک، ارز دیجیتال به دست بیاورید، بلکه روش های مخصوصی برای این کار وجود دارد. اگر تنها قصدتان از به دست آوردن ارز های دیجیتال انجام تراکنش و معاملات است، می توانید به صرافی های ارز دیجیتال بیشماری که به وجود آمده اند مراجعه کرده و رمز ارز مورد نظر خود را خریداری کنید. برای مثال برای خرید بیت کوین، باید به یکی از صرافی های محبوب مانند کوین بیس، بایننس و … ثبت نام کرده و در ازای پرداخت مبلغی مشخص، ۱ یا چند واحد از بیت کوین را خریداری کنید.
اما راه دیگری نیز برای به دست آوردن ارز های دیجیتال وجود دارد که به عنوان سرمایه گذاری نیز شناخته می شود، استخراج ارز دیجیتال روش اصلی به دست آوردن آن است. درواقع بیت کوین و تمامی ارز های دیجیتالی که از الگوریتم اجماع اثبات کار یا (POW) پیروی می کنند، قابل استخراج هستند. استخراج ارز دیجیتال، فرآیندی است که در آن مسائل سخت ریاضی حل می شوند تا یک بلاک در بلاک چین تکمیل شود و یک واحد از ارز دیجیتال ایجاد شود. این فرآیند از طریق مغز انسان امکان پذیر نیست و توسط دستگاه های مخصوص ASIC، انجام می شود.
این فرآیند توسط افرادی انجام می شود که اصطلاحا به آن ها « استخراج کننده» یا ماینر گفته می شود. در اصل ماینر ها، ارز های دیجیتال را از سطح اینترنت استخراج می کنند و در دسترس عموم و صرافی ها قرار می دهند. بازم به ذکر است که با توجه به ارزش بالای بیت کوین و برخی از رمز ارز های دیگر، ماینری یکی از پردرآمد ترین شغل های روز دنیا محسوب می شود.

مطالب مشابه

سوالات متدوال

نظرات

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *