لطفا نظر خود را در رابطه با وبسایت وارد کنید! (اختیاری)

فهرست مطالب

  • مدیریت ریسک چیست؟
  • انواع ریسک در ارزدیجیتال
  • معرفی استراتژی‌های مدیریت ریسک و سرمایه
مدیریت ریسک چیست؟

مدیریت ریسک در بازار ارزدیجیتال چیست؟

مدیریت ریسک در ارز دیجیتال چیست؟ معامله‌گران کریپتو معمولاً مشتاق هستند که وارد معامله شوند و بدون در نظر گرفتن مبلغ سرمایه خود و نحوه مدیریت دارایی‌هایشان شروع به کسب درآمد کنند. ۹۵ درصد از کاربران مبتدی در ارزهای دیجیتال سرمایه خود را از دست می‌دهند که دلیل اصلی این امر، مهارت‌های ضعیف کنترل و مدیریت ریسک است که ممکن است منجر به تصمیم گیری‌های لحظه‌ای و عجولانه شود. به همین دلیل است که مدیریت ریسک یکی از مهم‌ترین جنبه‌های معاملات ارزهای دیجیتال بوده و نحوه استفاده از آن برای جلوگیری از کاهش سرمایه ضروری است. در این راهنما از صرافی تتر به معرفی بیشتر مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال، انواع ریسک و روش‌های رایج و کاربردی برای مدیریت ریسک در بازار ارزهای دیجیتال می‌پردازیم.

مدیریت ریسک چیست؟

مدیریت ریسک در ارز دیجیتال چیست و چگونه موجب حفظ سرمایه می‌شود؟ شکی نیست که هنگام معامله ارزهای دیجیتال، رویدادهای منفی را تجربه خواهید کرد. در اینجا منظور از رویدادهای منفی، معاملاتی هستند که بر خلاف نتیجه دلخواه کاربران بوده و اغلب موجب افزایش قیمت غیرمعمول، اشتباهات و بسیاری از اتفاقات ناخوشایند دیگر می‌شود. ریسک‌های معاملاتی عادی است و هر معامله‌گر ارزهای دیجیتال به این‌ موضوع واقف است. معامله گران معاملات کریپتو ریسک بیشتری را متحمل می‌شوند زیرا تمایل دارند به طور منظم از اهرم‌ها استفاده کنند. رعایت نکردن شیوه‌های مدیریت ریسک بر روی تراز معاملاتی تأثیر می گذارد و حتی می‌تواند منجر به از دست دادن تمام سرمایه شود.
بازار ارزهای دیجیتال با سرعتی بسیار بالا در حال رشد است و این رشد در سال ۲۰۲۲ به اوج خود رسیده است. شیوه‌های مدیریت ریسک، از شما در برابر جنبه‌های منفی معاملات محافظت می‌کنند. روش‌های مدیریت ریسک نه تنها از شما محافظت می‌کنند، بلکه به شما کمک می‌کنند تا زمانی که استراتژی‌های معاملات ارزهای دیجیتال مناسب وجود داشته باشد، به نتیجه دلخواه برسید.

انواع ریسک در ارزدیجیتال

از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتال به سرعت به رشد خود ادامه می‌دهد، بسیاری از کاربران فراموش می‌کنند که ارزهای دیجیتال علی‌رغم سودشان خطراتی را هم به دنبال دارند. اگر نمی‌خواهید سپرده خود را در همان روز اول از دست دهید، باید قوانین مدیریت ریسک را در نظر داشته باشید. استراتژی مناسب به شما کمک می‌کند تا سود زیادی به‌دست آورید و خطر زیان‌های احتمالی را کاهش دهید.
مانند سایر کالاها، دارایی‌های رمزنگاری نیز در معرض خطرات ناشی از حرکت بازار قرار دارند. به طور کلی انواع ریسک در ارز دیجیتال شامل دو نوع ریسک‌های سیستماتیک و ریسک‌های غیرسیستماتیک است. ریسک سیستماتیک در همه ارزهای دیجیتال وجود دارد و مربوط به کل بازار بوده و قابل حذف نیست. ریسک غیرسیستماتیک، که مخصوص یک دارایی رمزنگاری منفرد است، می‌تواند شامل تغییر در اصول اولیه شرکت باشد. این نوع ریسک همیشگی نیست، کل بازار را درگیر نمی‌کند و اغلب مقطعی و تنها مربوط به یک نوع دارایی خاص است.

معرفی استراتژی‌های مدیریت ریسک و سرمایه

از جمله استراتژی‌ها و روش‌های مدیریت ریسک در ارز دیجیتال برای جلوگیری از کاهش سرمایه و یا از دست دادن آن می‌توان به روش‌های زیر اشاره کرد:

یک برنامه معاملاتی مطمئن داشته باشید:
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که می توانید به عنوان یک معامله‌گر مرتکب شوید این است که تجارت و خرید دارایی‌های دیجیتال را بر اساس احساسات خود شروع کنید. شما برای سرمایه گذاری در این زمینه نیاز به یک برنامه ریزی مناسب برای مدیریت ریسک و به دست آوردن نتایج ثابت دارید. طرح معاملاتی شما در واقع رویکرد سازماندهی شده شما برای معامله است. برنامه معاملاتی در واقع سیستمی است که شما از طریق تجربه خود در بازار ایجاد کرده‌اید تا پوشش و نتایج مورد نظر را به شما ارائه دهد. برنامه معاملاتی شما باید زمان باز کردن معاملات، بسته شدن معاملات، میزان ریسکی که باید در هر معامله بپذیرید، نسبت ریسک به پاداش و موارد دیگر را پوشش دهد. برنامه ریزی همه این موارد مبادله ارزهای دیجیتال را برای شما ساده‌تر کرده و به شما کمک می‌کند سرمایه خود را به خوبی مدیریت کنید.

موقعیت های خود را اندازه بگیرید:
هدف از این استراتژی این است که باید میزان ریسک در هر معامله را اندازه بگیرید. شما نباید در یک معامله ۱۰۰% سرمایه خود را به خطر بیندازید. معامله گران موفق ترجیح می‌دهند درصد ثابتی از سرمایه خود را در هر معامله ریسک کنند. برخی از کارشناسان معاملات توصیه می‌کنند که معامله گران، به ویژه مبتدیان، نباید بیش از ۱٪ از موجودی حساب خود را در یک معامله ریسک کنند. این استراتژی به شما کمک می‌کند ریسک خود را محدود کنید و به شما امکان کنترل سرمایه تجاری خود را می‌دهد. برخی از معامله گران به طور مداوم ۲% در هر معامله و برخی ۳% در هر معامله ریسک می‌کنند. برخی نیز معتقدند که بدون توجه به تعداد فرصت‌هایی که در اختیار دارند، نمی‌توانند بیش از ۵ درصد سرمایه خود را در معاملات آزاد سرمایه گذاری کنند. نوسانات غیرمنتظره قیمت در بازار ارزهای دیجیتال اتفاق می‌افتد. اگر بیش از حد توان خود ریسک کنید، چنین نوساناتی می‌تواند شما را وحشت زده کند و شما را به سمت تصمیم گیری‌های غیرمنطقی سوق دهد.

استفاده از اهرم‌های معاملاتی را محدود کنید:
اهرم به شما امکان می‌دهد با استفاده از سرمایه قرض گرفته شده معامله کنید. در نتیجه، سود شما می‌تواند بیشتر شده و در نتیجه موجب افزایش زیان شود. مورد دوم نیاز به درک نحوه عملکرد اهرم، تأثیر آن بر نتایج معاملاتی شما و بهترین نحوه مدیریت آن را افزایش می‌دهد. معامله گران آتی اغلب وسوسه می‌شوند که از اهرم بسیار بالایی استفاده کنند تا بتوانند سود زیادی به دست آورند. اما متأسفانه فراموش می‌کنند که یک اشتباه کوچک نیز می‌تواند آنها را با ضررهای جبران ناپذیر مواجه کند.

همیشه نسبت ریسک به پاداش خود را محاسبه کنید:
نسبت ریسک به پاداش به ریسک در مقابل بازده بالقوه مورد انتظار از یک معامله اشاره دارد. قبل از اجرای یک معامله، باید نسبت ریسک به پاداش آن را اندازه گیری کنید. اگر بتوانید نتیجه بالقوه در برابر ریسک را تعیین کنید، به احتمال زیاد به معاملاتی با احتمال موفقیت بالا دست خواهید یافت. در محاسبه نسبت ریسک به پاداش، معامله گران معمولاً نسبت به نسبت ۱:۱.۵ تا ۱:۳ را انتخاب می‌کنند. نسبت ۱:۱.۵ به این معنی است که هدف سود مبلغی را به دست خواهد آورد که ۱:۱.۵ برابر بیشتر از ریسک است. هر معامله‌ای که در ۱:۱ به پایان می‌رسد گفته می شود که به صفر می‌رسد، زیرا هیچ سود یا زیانی برای آت وجود ندارد، در حالی که هر معامله‌ای که نسبت ریسک به پاداش کمتر از ۱:۱ را نشان می‌دهد نباید اجرا شود.

از Stop Loss Order استفاده کنید:
این استراتژی به تعیین یک نقطه خروج در بازار کمک می‌کند. زمانی که معامله بر خلاف پیش بینی شما باشد، ضرر شما را محدود می‌کند. شما در یک مقطع زمانی ضرر خواهید داشت و هیچ کاری نمی‌توانید در مورد آن انجام دهید. هر بار که معامله می‌کنید، می توانید با استفاده از Stop Loss Order زیان را کنترل کنید. برخی از افراد معتقدند که نیازی به تعیین حد ضرر ندارند زیرا زمان مناسب برای خروج از بازار را می‌دانند. با این حال، فراموش می‌کنند که ممکن است شرایط بازار به طور غیر قابل پیش بینی رقم بخور‌د. در واقع Stop Loss Order به شما کمک می‌کند مطمئن شوید که خیلی زود از معاملات خارج نمی‌شوید و سود احتمالی را از دست نمی‌دهید. این استراتژی مدیریت ریسک در ارز دیجیتال همچنین از شما در برابر معاملات احساسی و تبعیت از سوگیری‌های شناختی محافظت می‌کنند که می‌تواند منجر به تصمیم گیری‌های ضعیف شود.

سود خود را با Take Profit تضمین کنید:
Take Profitبه طور مشابه برای توقف ضرر عمل می‌کند، با تفاوت که این روش برای تضمین سود استفاده می‌شود و نه برای جلوگیری از ضرر. این ابزار به گونه‌ای طراحی شده است که زمانی که قیمت به نقطه مشخص شده رسید، شما سود معاملاتی را دریافت می‌کنید. داشتن انتظار واضح برای سود تجاری به شما کمک می‌کند تا ریسک مناسبی را که باید بپذیرید، از قبل تعیین کنید. علاوه بر این، به شما در حفظ نظم در معاملات کمک می‌کند.

انتظارات واقع بینانه داشته باشید:
داشتن انتظارات واقع‌بینانه کلید مدیریت ریسک است. شما نمی‌توانید بدون به خطر انداختن سرمایه خود، ۴۰ درصد سود ماهانه داشته باشید. داشتن چنین هدفی همیشه شما را وادار می‌کند که بیش از حد معامله کنید یا از اهرم بیش از حد استفاده کنید، که می‌تواند منجر به ضررهای کلان شود. تعیین اهداف واقعی‌تر و انتظارات واقع بینانه‌تر به شما کمک می‌کند تا بر احساسات تجاری مانند طمع، ترس و امید کنترل داشته باشید.

مطالب مشابه

سوالات متدوال

نظرات

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *