لطفا نظر خود را در رابطه با وبسایت وارد کنید! (اختیاری)

فهرست مطالب

آینده ارزهای دیجیتال به کدام سو خواهد رفت؟

آینده ارزهای دیجیتال به کدام سو خواهد رفت؟

پیش بینی آینده بازار ارز دیجیتال و بررسی آینده رمز ارزها جزو آن دسته از موضوعاتی است که نیازمند مدت‌ها تحلیل، تفکر و مطالعه در این زمینه خواهد بود. پیچیدگی و شگفتی‌های رمز ارزها و دنیای کریپتوکارنسی به قدری زیاد است که برای پیش بینی آینده ارزهای دیجیتال باید عوامل زیادی را مورد بررسی قرار دهید. زمانی که ساتوشی ناکاموتو به عنوان خالق اولین ارز رمزنگاری شده در بازار ارزهای دیجیتال، وایت پیپر بیت کوین را منتشر کرد، هیچ کس توقع نداشت که چندین سال بعد ارزش همان بیت کوین به این میزان افزایش پیدا کند.

در سال‌های اخیر کشورها و دولت‌های مختلف نیز واکنش‌های کاملا متفاوتی نسبت به پذیرش ارز دیجیتال به عنوان ارز رسمی کشور از خود نشان داده‌اند. افراد زیادی هم بخش زیادی از دارایی خود را به سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال اختصاص داده‌اند. اما به راستی آینده رمزارزها چگونه خواهد بود؟

بازار ارز دیجیتال همواره با نوسان همراه بوده است. به عنوان مثال در سال ۲۰۲۲ بسیاری از رمزارزها سال سختی را پشت سرگذاشتند و برای اینکه بتوانند در بازار بمانند تلاش زیادی کردند. اما می‌توان گفت که بازار کریپتوکارنسی در سال ۲۰۲۳ وضعیت بهتری دارد و بسیاری از پروژه‌ها موفق شدند که جایگاه خود را در بازار بهبود بخشند.

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که باعث می‌شود فعالان ارز دیجیتال نسبت به آینده ارز های دیجیتال امیدوار باشند این است که استفاده از رمزارزها توسط مشاغل اصلی و موسسات در حال افزایش است. برای مثال AMC سال گذشته اعلام کرد که امکان پرداخت از طریق بیت کوین را برای کاربران خود فراهم کرده است. پلتفرم‌هایی مانند پی‌پال PayPal و اسکوئر Square نیز پرداخت از طریق ارزهای دیجیتال را می‌پذیرند.

عوامل تاثیرگذار بر آینده ارزهای دیجیتال در سال 2023

علاقه افراد عادی به کریپتو افزایش یافته و به یکی از موضوعات داغ نه تنها بین سرمایه گذاران تبدیل شده، بلکه به لطف افرادی از ایلان ماسک گرفته تا هم‌کلاسی دوران مدرسته‌تان در فیسبوک، در فرهنگ عامه نیز رسوخ کرده است.

به گفته دیو ابنر (Dave Abner)، رئیس توسعه جهانی صرافی جمینی (Gemini)، سال 2021 نقطه عطفی در بازار ارزهای دیجیتال بود:

تمرکز و توجه بزرگی به صنعت رمز ارز وجود دارد.

اما این صنعت هنوز در مراحل اولیه تولد خود است و تازه به سوی تکامل گام برداشته است. به همین خاطر است که هر سقف قیمتی جدید در بیت کوین، سقوط‌های بزرگ را به همراه دارد. از این رو، پیش بینی مسیر حرکت آتی رمز ارزها در بلند مدت دشوار است، اما متخصصان با دنبال کردن اتفاقاتی از قانون‌گذاری گرفته تا پذیرش نهادی پرداخت‌های رمز ارزی، در تلاش برای ترسیم حس بهتر از این بازار هستند.

قانون‌گذاری رمز ارزها

مقامات ایالات متحده علاقه خاصی به تعیین مقررات در بازار استیبل کوین‌ها دارند. قانون‌گذاران واشنگن دی‌سی و مقامات سراسر جهان به دنبال یافتن راهی برای برقراری قوانین و دستورالعمل‌هایی هستند تا بازار ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاران امن‌تر و جذابیت آن برای مجرمان سایبری کمتر شود.

به گفته جفری وانگ (Jeffrey Wang)، رئیس شرکت مالی رمز ارزی کانادایی امبر گروپ (Amber Group)، «مقررات یکی از بزرگترین سربارهای صنعت کریپتو به صورت جهانی است. ما از قوانین شفاف بسیار استقبال می‌کنیم».

رئیس فدرال رزور، پاول جروم (Powel Jerome)، نیز چندی پیش گفته بود که «هیچ نیتی» برای ممنوعیت رمز ارزهایی نظیر اتریوم در ایالات متحده ندارد. این در حالی است که رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار این کشور، گری گنسلر (Gary Gensler)، دائما نسبت به نقش آژانس خود و کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) در سیاست‌های این صنعت اظهار نظر کرده است.

پذیرش گسترده‌تر ارزهای دیجیتال توسط موسسات

شرکت‌های بزرگ فعال در صنایع مختلف در سال 2021 علاقه خود را به حوزه بلاک چین و رمز ارزها نشان دادند و حتی برخی در آن سرمایه گذاری کردند. مثلا، شرکت AMC از پذیرش بیت کوین به‌عنوان یک روش پرداخت خبر داده بود. شرکت‌های فین‌تک همچون پی‌پل و اسکوئر با فراهم‌آوری قابلیت خرید ارزهای مجازی در پلتفرم‌شان در این صحنه شریک شده‌اند. تسلا نیز سال گذشته از پذیرش بیت کوین به‌عنوان روش پرداخت خبر داده بود. متخصصان هم ورود هرچه بیشتر شرکت‌ها را پیش بینی کرده‌اند.

اِعمال رویه‌های جدید در قانون‌گذاری

نگرانی‌های مربوط به قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال یکی از مباحث اساسی دنیای بلاک چین و ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود. اپلیکیشن‌های بلاک چینی و وب۳ نشان می‌دهند که تمرکززدایی از دارایی‌های دیجیتال باید بدون هیچ‌گونه کنترل متمرکز انجام شود.

بسیاری از کشورها قوانین ویژه‌ای برای کنترل استفاده از دارایی‌های دیجیتال وضع کرده‌اند. با‌این‌حال، سیاست‌گذاران برای اِعمال مؤثر قوانین موجود باید شیوه‌های مختلفی را در نظر بگیرند.

بنابراین، می‌توان پیش‌بینی کرد که سیاست‌گذاران بیشتر به‌دنبال راه‌حل‌‌هایی برای پیاده‌سازی متعادل قوانین بلاک چین و ارزهای دیجیتال باشند. ازاین‌رو، سیاست‌گذاران علاوه‌بر درک صحیح از فناوری زیربنایی، باید حوزه‌هایی را شناسایی کنند که در اولویت قانون‌گذاری هستند. به‌نظر می‌رسد در سال ۲۰۲۳ هم شاهد پیگیری قانون‌گذاری‌ها با هدف ارائه تعریفی روشن و واضح از دارایی‌های دیجیتال باشیم.

آینده ارز های دیجیتال از نظر بسیاری از کارشناسان این حوزه کاملا روشن است. دلیل این آینده نگری مثبت، ویژگی‌های خوب و مزایای رمز ارزها است:

  • بی‌تأثیر بودن تورم روی آن‌ها
  • اداره و مدیریت به شکل خودکار
  • حریم خصوصی امن
  • انجام آسان مبادلات ارزی مختلف
  • غیرمتمرکز بودن
  • مقرون به صرفه بودن
  • روشی سریع برای انتقال وجه

البته برخی از متخصصان این حوزه هم اعتقاد دارند که موارد زیر می‌تواند تاثیر منفی روی آینده رمزارزها داشته باشد.

  • امکان سو استفاده آسان برای انجام معاملات غیرقانونی
  • امکان خسارت‌های مالی شدید
  • اثرات منفی استخراج برخی رمز ارزها روی محیط زیست
  • امکان هک شدن
  • نداشتن امکان لغو تراکنش یا بازپرداخت

مطالب مشابه

سوالات متدوال

نظرات

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *