فهرست مطالب
از آنجایی که بیت کوین محبوب ترین و معتبرترین ارز دیجیتال در بین فعالین بازار دیجیتال است به طوری که به آن لقب پادشاه ارزهای دیجیتال داده شده، در نتیجه سرمایه گذاران بسیار زیادی به دنبال اطلاعاتی در رابطه با نحوه تغییر قیمت و پیش بینی روند قیمتی این رمز ارز در آینده و کسب سود از این طریق هستند.
برای پیش بینی قیمت بیت کوین یا هر ارز دیگری لازم است تا عوامل تاثیرگذار بر آن را شناخته و تاثیر این عوامل را بر قیمت این ارز دیجیتال بررسی کرده تا با توجه به آنها و نحوه تغییراتشان بتوان قیمت آینده بیت کوین را تا حدودی پیش بینی کرد.
هر چقدر سرمایه گذاران تعداد عوامل بیشتری را در پیش بینی خود در نظر بگیرند می توانند روند قیمتی دقیق تری را استخراج کنند.
از آنجایی که بیت کوین تحت نظارت و کنترل هیچ دولت یا سازمانی نیست در نتیجه عوامل اقتصادی تاثیری بر قیمت آن ندارند از این رو تمامی سرمایه گذاران بازار ارز دیجیتال به دنبال شناختن عوامل موثر بر قیمت بیت کوین هستند.
در مورد افزایش یا کاهش قیمت بیت کوین هیچ اصولی وجود ندارد که بتوان قاطعانه در این زمینه قضاوت کرد. با وجود اینکه هیچ قیمت واحدی برای بیت کوین در دنیا وجود ندارد، معمولاً قیمت این ارز دیجیتال در صرافیهای ارز دیجیتال مختلف، مشابه است.
از سال ۲۰۰۹ که اولین بیت کوین ایجاد شد، تاکنون قیمت بیت کوین نوسانات شدیدی را تجربه کرده است و همین نوسانات را میتوان به عنوان یک فرصت خوب برای معاملهگران و کسب سود از این بازار درنظر گرفت. تریدرها با استفاده از تحلیل تکنیکال (بررسی نمودارهای قیمتی) و تحلیل فاندامنتال (بررسی وضعیت اقتصادی-اجتماعی جامعه)، میتوانند قیمت بیت کوین را تحلیل و پیشبینی کنند.
مقدار عرضه و تقاضا
از بین تمامی عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین مقدار عرضه و تقاضای آن در بازار دیجیتال بیشترین تاثیر را بر روند تغییر قیمتی این رمز ارز دارد. به صورتی که اگر به هر دلیلی تقاضا برای آن زیاد شود در نتیجه سبب افزایش قیمت شده و اگر مقدار عرضه این رمز ارز زیاد شود قیمت آن کاهش خواهد یافت.
از جمله عواملی که سبب افزایش تقاضا و در نتیجه بالا رفتن قیمت آن می شود می توان به تقاضاهای با حجم بالا در کوتاه مدت (به طور مثال توسط یک نهاد یا کارگزاری خاص) اشاره کرد.
همچنین از آنجایی که حجم کل بیت کوین های موجود در جهان محدود می باشد در نتیجه با نزدیک شدن به پایان این تعداد و کاهش عرضه قیمت آن بالا خواهد رفت.
از طرف دیگر در حال حاضر افزایش استخراج بیت کوین و عرضه آن توسط ماینرها سبب کاهش قیمت و در نتیجه افزایش تقاضا برای این رمز ارز توسط سرمایه گذاران بازار ارز دیجیتال می شود، در نتیجه این افزایش تقاضا سبب بالا رفتن قیمت بیت کوین می شود.
هاوینگ بیت کوین
جهت کنترل سیستم عرضه و تقاضا، هر ۴ سال یکبار پاداش استخراج بیت کوین نصف میشود که به این پدیده هاوینگ (Halving) میگویند. در سال ۲۰۰۹ که اولین بیت کوین استخراج شد، پاداش استخراج ۵۰ بیت کوین بود.
اولین هاوینگ در سال ۲۰۱۲ (پاداش استخراج یک بیت کوین: ۲۵ بیت کوین)، دومین هاوینگ در سال ۲۰۱۶ (پاداش استخراج یک بیت کوین: ۱۲.۵ بیت کوین) و سومین هاوینگ در سال ۲۰۲۰ (پاداش استخراج یک بیت کوین: ۶.۲۵ بیت کوین) اتفاق افتاد.
در حال حاضر پاداش استخراج یک بلاک در شبکه بیت کوین که حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد و دستگاههای پرقدرتی نیاز دارد، ۶.۲۵ بیت کوین است.
برخی از تحلیلگران با بیان اینکه تاریخ همیشه تکرار میشود، معتقدند که هاوینگ باعث افزایش قیمت بیت کوین میشود و این امر ناشی از کاهش عرضه بیت کوین است؛ چرا که نصف شدن پاداش استخراج سبب کم شدن فعالیت ماینرها به صورت مقطعی میشود.
به طور کلی، هیچ قطعیتی در رابطه با افزایش یا کاهش قیمت بیت کوین در اثر پدیده هاوینگ وجود ندارد.
تاثیر رسانهها روی قیمت بیت کوین
مطالعات مختلف نشان داده که رسانهها یکی از مهمترین منابع تاثیرگذار بر روی قیمت بیتکوین و دیگر رمز ارزها هستند. هرچه رسانهها بیشتر به موضوع کریپتوکارنسیها بپردازند، افراد بیشتری جذب این حوزه میشوند.
انتشار اخبار مثبت درباره بزرگترین ارز دیجیتال، قیمت آن را افزایش میدهد و اخبار منفی، قیمت را کاهش میدهد؛ البته تنها پوشش اخبار توسط رسانهها قیمت را کاهش و افزایش نمیدهد؛ بلکه یک سرمایهگذار کریپتو، به یک تریدر دیگر خبر را منتقل میکند و این تریدر نیز به یک فرد دیگر انتقال میدهد. به قولی این انتقالهای دهان به دهان نیز تاثیر زیادی بر روی قیمت بیت کوین میگذارد. انتشار اخبار در صفحات اجتماعی و وایرال شدن آنها نیز تاثیر شگرفی بر روند قیمتی میگذارد.
برای مثال، با انتشار خبر ممنوعیت معاملات بیت کوین توسط کشور چین در سال ۲۰۱۸، باعث شد که قیمت این رمز ارز به شدت کاهش یابد. از جمله اخبار مثبت برای قیمت بیت کوین نیز میتوان به خرید BTC توسط سرمایهگذاران سازمانی در سال ۲۰۲۰ اشاره کرد، که باعث افزایش شدید قیمت آن شد.
از اخباری که در صفحات اجتماعی و رسانهها منتشر میشود، میتوانید روند آینده قیمت بیتکوین و سایر رمزارزها را تا حدودی پیشبینی کنید.
تغییرات قانون گذاریها توسط دولتها
از آنجایی که بیت کوین و سایر رمز ارزها مقولههای نسبتا جدیدی هستند، برای دولتها دشوار است که قوانین مشخصی برای آنها وضع کنند؛ بنابراین مدام قوانین (به خصوص قوانین مالیاتی) این حوزه را تغییر میدهند.
همینطور به دلیل غیرمتمرکز بودن بیتکوین و مستقل بودن آن از نهادها متمرکز، قانون گذاریها اثر مستقیمی بر روی پذیرش بیتکوین و کریپتوکارنسیها توسط سرمایه گذاران دارد؛ ترسی که از تصمیمات دولتها در تریدرها ایجاد میشود، باعث کاهش قیمت بیت کوین میشود.
برای مثال، زمانی که چین (بزرگ ترین بازار رمز ارزها) در اواخر سال ۲۰۱۷ تصمیمات سختگیرانهای مثل تعطیلی پلتفرمهای معاملاتی بیت کوین گرفت، قیمت بیتکوین به شدت افت کرد؛ به طوری که در ابتدای سال ۲۰۱۸، ۱۰۰ میلیارد دلار از حجم کل بازار رمز ارزها تنها در ۲۴ ساعت ریزش کرد.
در سال ۲۰۲۲، ما شاهد قانونی کردن بیت کوین و رمز ارزها توسط دولت کشور روسیه بودیم. با این که جنگ میان روسیه و اوکراین تاثیر منفی روی قیمت بیتکوین و مابقی ارزهای دیجیتال داشت، اما قانونی کردن بزرگترین رمز ارز در روسیه، کمی قیمت آنها را افزایش داد.
نظرات